Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Σε εξέλιξη η δίκη Καλαϊτζή στο Εφετείο Κομοτηνής

Σε εξέλιξη η δίκη Καλαϊτζή στο Εφετείο Κομοτηνής

0
efeteio kmtn-empros

Χθες συζητήθηκαν τα δύο πορίσματα των Οικονομικών Επιθεωρητών. Θα εξεταστούν περί τους 25 μάρτυρες με πέντε από αυτούς να έχουν κληθεί από την υπεράσπιση

3 μήνες φυλάκισης αντί 3.900 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Αλέκο Κυριακίδη

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα χθες Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής η πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ Α.Ε. κ. Θεολόγο Καλαϊτζή και τον Διευθυντή της εταιρείας κ. Γιώργο Δερέ. Η δίκη θα συνεχιστεί και την Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη. Υπενθυμίζουμε ο Θεολόγος Καλαϊτζής που παραμένει προφυλακιστέος από τις 27 Ιουλίου 2015 μετά από σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κατηγορείται για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας στην υπηρεσία και της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία με χρήση, με τη φυσική αυτουργία του διευθυντή της εταιρίας, σύμφωνα με τη δικογραφία. Συνήγοροι υπεράσπισης έχουν αναλάβει ο Θεοχάρης Δαλακούρας, ο Στέργιος Γιαλάογλου και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Εξετάστηκαν τα πορίσματα των Οικονομικών Ελεγκτών

Την χθεσινή ακροαματική διαδικασία απασχόλησαν τα δύο πορίσματα των Οικονομικών Επιθεωρητών που διενέργησαν οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στα δύο πορίσματα καθώς στο πρώτο καταγράφεται έλλειμμα 680.000 ευρώ στο δε δεύτερο 1.400.000 ευρώ. Η υπεράσπιση έθεσε το ερώτημα αν το έλλειμμα ήταν πραγματικό ή λογιστικό αν δηλαδή προκύπτει από πραγματικό έλλειμμα χρημάτων στο ταμείο της εταιρείας ή από λογιστικές εγγραφές, πάγια κ.λ.π. όπως συμβαίνει στις Ανώνυμες εταιρείες. Παρότι εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες η πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίζει πως το ερώτημα αυτό δεν απαντήθηκε. Η δίκη θα συνεχιστεί και την Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη. Να σημειώσουμε πως θα εξεταστούν περί τους 25 μάρτυρες με πέντε από αυτούς να έχουν κληθεί από την υπεράσπιση. Οι κατηγορίες για τον Θεολόγο Καλαϊτζή είναι βαρύτατες, που επισείουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν αποδεδειχθούν και η δίκη προσελκύει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας καθώς επίσης και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

3 μήνες φυλάκισης αντί 3.900 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Αλέκο Κυριακίδη

Για την ΕΑΠΑΞ επίσης τιμωρήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας κ. Αλέκος Κυριακίδης που ανέλαβε μετά τον κ. Καλαϊτζή με επιβολή ποινής 3 μηνών φυλάκισης εξαγοράσιμης αντί των 3.900 ευρώ. Η ποινή του κ. Κυριακίδη είχε πλημμεληματικό χαρακτήρα. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κυριακίδης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…