Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό

Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό

0
mosaiko-pagoto

3/4 κούπας ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. άγλυκο κακάο

250 γρ. βούτυρο

300 γρ(1,5 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ

2 κ.σ. κονιάκ

2 κ.σ. ανθόνερο

250 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύουμε το κακάο με την άχνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε. Σειρά έχουν τα μπισκότα, τα οποία σπάμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Βρέχουμε από πάνω με το ποτό και το ανθόνερο. Με κουτάλι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να σφίξει για να μπορούμε να το στρώσουμε χωρίς να διαλύεται.

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε το μωσαϊκό με ένα κουτάλι, δίνοντας σχήμα παραλληλόγραμμο. Τοποθετούμε στη μέση το παγωτό και το πατάμε λίγο με τη ράχη του κουταλιού να γίνει σχετικά επίπεδο.

Με τη βοήθεια του χαρτιού, τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας το παγωτό να μείνει στη μέση.

Βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει καλά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…