-400 γρ. φέτα
-2 αυγά
-2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι
-3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-35 γρ. ξηρή μαγιά
-1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-αλάτι και πιπέρι
Στο μπολάκι με το γάλα ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά: τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα, την οποία τη σπάμε σε κομματάκια με τα χέρια μας, τον δυόσμο και τέλος τη διαλυμένη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην ησυχίας της για 15 λεπτά, όσο χρειάζεται για κάνει η μαγιά τα μαγικά της.
Προθερμάνουμε το φούρνο, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και ψήνουμε την τυρόπιτά μας στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε 10 λεπτά πριν την βγάλετε από το φούρνο να την πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί της προτίμησης σας.