Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Πύρρειος» νίκη για Γ. Γκιρτζίκη στη ΓΣ της ΕΠΟ

«Πύρρειος» νίκη για Γ. Γκιρτζίκη στη ΓΣ της ΕΠΟ

0
girtzikis-epo2

Eγκρίθηκε αλλά με… απώλειες ο διοικητικός απολογισμός του Ξανθιώτη προέδρου

Αλλάζουν οι συσχετισμοί και προβλέπεται… ντέρμπι στις εκλογές της Ομοσπονδίας την 6η Οκτψβρίου

Σε μία… επεισοδιακή συνεδρίαση, στη χθεσινή ΓΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα που βρισκόταν στη διάταξη, όπως ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της σεζόν 2015-2016 αλλά και ο προϋπολογισμός για την ερχόμενη σεζόν (2016-2017). Ωστόσο η μικρή διαφορά στην ψηφοφορία ειδικότερα του διοικητικού απολογισμού καταδεικνύει το ότι υπάρχουν αρκετές «διαρροές» στη διοίκηση του Ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη, με τον ίδιο να παρουσιάζεται προβληματισμένος από το γεγονός αυτό, βλέποντας ότι ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ τον ερχόμενο Οκτώβριο έχει χάσει μεγάλο μέρος υποστηρικτών του, οι οποίοι πιθανότατα θα στραφούν στον συνυποψήφιο της αντίπαλης ¨παράταξης¨ που θα στηριχθεί από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, το όνομα του οποίου πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Μετά την καταμέτρηση της ψηφοφορίας, υπήρξε έγκριση με ψήφους 88-82 για το διοικητικό απολογισμό, με τον συσχετισμό των δυνάμεων να δείχνει πως η αντιπολίτευση έχει πλέον ισχυροποιηθεί και τα δεδομένα αλλάζουν εντυπωσιακά υπέρ των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την “συμμαχία” ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ τον προσεχή Οκτώβριο.

Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, οι διοικητικοί απολογισμοί υπερψηφίζονταν συνήθως με ποσοστά που άγγιζαν το 90%, ενώ τώρα η έγκριση ήταν απολύτως οριακή.

Η διοίκηση Γκιρτζίκη πήρε 25 «καθαρές» ενώσεις (δηλαδή ενώσεις που οι τρεις εκπρόσωποί της ψήφισαν το ίδιο), η αντιπολίτευση 23, ενώ πέντε ενώσεις ψήφισαν «σπασμένα» (oι τρεις εκπρόσωποι δεν ψήφισαν το ίδιο). Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας απουσίαζε (ψήφισαν οι δύο από τους τρεις εκπροσώπους), ενώ δύο Ενώσεις (Άρτα και Καστοριά) δεν ψήφισαν καθόλου.

Από τις ΠΑΕ, οι ψήφοι ήταν 6-6. Υπέρ ψήφισαν Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός και Πανθρακικός, ενώ κατά οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός και ΠΑΣ. Τέσσερις ΠΑΕ δεν ψήφισαν καν και πρόκειται για τους Ηρακλή, Πανιώνιο, Πλατανιά και Αστέρα. Στο μεταξύ, ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με 105 ψήφους υπέρ και 61 ¨παρών¨.

Με την παρουσία αστυνομίας η ΓΣ!

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση έζησαν χθες οι παρευρισκόμενοι στη ΓΣ, καθώς μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης, επειδή δεν δόθηκε το δικαίωμα στους δύο συνοδούς του από το ΔΣ της ΕΠΣ Άρτας να ψηφίσουν (λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων), κατέφθασαν αστυνομικοί με σκοπό να συλλάβουν τον Γ. Γκιρτζίκη με τη διαδικασία αυτοφώρου! Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας απέσυρε τη μήνυση σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος ξέσπασε αντικρίζοντας την αστυνομία που ήταν έτοιμη να τον συλλάβει.

Ο κ. Τρομπούκης δέχτηκε πιέσεις από τα μέλη των άλλων ενώσεων και ο ίδιος εν τέλει αποφάσισε να αποσύρει τη μήνυση, συνεχίζοντας να εκφράζει το παράπονο ότι δεν εγκρίθηκαν τα δύο μέλη της Ένωσής του στην ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό.

Νωρίτερα ο Γιώργος Γκιρτζίκης βλέποντας την αστυνομία στο χώρο είχε δηλώσει από το βήμα: «Έγινε κι αυτό! Το είδατε, ήρθε εδώ το όργανο που εκτελεί εντολές. Ευτυχώς που το ποδόσφαιρο θα γλιτώσει από μένα τον εγκληματία, που ήρθαν να με συλλάβουν. Θα μείνω εδώ σε αυτή την αίθουσα κι ας καμαρώνουν αυτοί που θέλουν να σώσουν το ποδόσφαιρο. Εγώ θα μείνω για όσο χρειάζεται και θα μείνω όρθιος, με όλες τις μεθοδεύσεις και όλα όσα έχουν γίνει. Δεν είμαι εγκληματίας ας με πάνε μέσα. Στη ζωή μου δεν έκανα ποτέ καμία πράξη ανήθικη ή πρόστυχη, ούτε έδωσα το δικαίωμα ποτέ. Καμαρώστε κύριοι ποιο ποδόσφαιρο θέλουμε! Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε!».

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης συνέχισε λέγοντας: «Στο ποδόσφαιρο ήρθα να το υπερασπιστώ και θα το υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Αν δεν είμαι αυτός που θέλετε να συνεχίσω στην ομοσπονδία, θα παραμείνω φίλος, συνεργάτης κι όποια βοήθεια μού ζητηθεί θα την προσφέρω. Δεν είμαι επαγγελματίας. Ξέρετε το βιογραφικό μου. Δεν θέλω να αντιμετωπίσω κακία στο ποδόσφαιρο. Υπηρέτησα καταδρομέας και συνεχίζω να είμαι καταδρομέας. Είμαι μαχητής, τίποτε άλλο. Κακή λέξη δεν έχω πει για κανέναν, έστω κι αν κάποιος με προκαλεί. Όταν θα φύγω από το ποδόσφαιρο θέλω να έχω το θάρρος να αποκαλώ κάποιους φίλους».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΟΚ: Ολονύχτιο πάρτυ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Β.Ελλάδας Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας.…