Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι έφηβοι της Skoda Ξάνθη!

Στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι έφηβοι της Skoda Ξάνθη!

0
efibiko-empros

Nίκησαν 1-0 την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού στον χθεσινό ημιτελικό

Το Σάββατο (14/05) στις 18:00 ο τελικός με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Ατρόμητος Αθ.

 

Στον σαββατιάτικο τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος προκρίθηκε η εφηβική ομάδα (Κ-17) της Skoda Ξάνθη, με τη νίκη της (1-0) στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού. Η Κ-17 της Skoda Ξάνθη αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65’, λόγω αυστηρής αποβολής του Ζουμπουλίδη, κράτησε το προβάδισμα που πήρε στο 50ο λεπτό με το γκολ του Τζιβανόπουλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε στο 7’ με κεφαλιά του Νεοφυτίδη, χωρίς να βρει στόχο. Λίγο αργότερα (16’) ο Ξενιτίδης έκανε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ξανθιώτικη ομάδα ήρθε με τη συμπλήρωση 30’ λεπτών αγώνα όταν ο Οκάν Σουλεϊμάν μπήκε στην περιοχή από πλάγια όμως οι αμυντικοί του Ολυμπιακού τον έκοψαν πριν σουτάρει. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ξανθιώτικη ομάδα πήρε το προβάδισμα με τον Τζιβανόπουλο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 46’ να εκμεταλλεύεται ασυνεννοησία των αμυντικών του Ολυμπιακού και με σουτ εντός περιοχής να πετυχαίνει το 1-0!

Στο 65’ η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Σταθόπουλος έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Ζουμπουλίδη, με τον διαιτητή να επιδικνύει υπερβολική αυστηρότητα αφήνοντας την ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα για 25 λεπτά, σε μια ανύποπτη φάση για χέρι στον χώρο του κέντρου. Ωστόσο ο ρέφερι δεν υπέδειξε την παράβαση στο 79’, σε πεντακάθαρη ανατροπή του Ιωσηφίδη μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού!

Στο 87’, ο Σαββίδης με εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Πέιου, κράτησε όρθια την Ξάνθη, διατηρώντας το προβάδισμα 1-0.

Στο 90’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Χατζηιωαννίδη που έκανε το σουτ σε εκτέλεση έμεσου, με τη μπάλα να χτυπά στην ρίζα του δεξιού δοκαριού της Ξάνθης. Ενώ στο 93’ σε μία φάση για τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διπλό οριζόντιο δοκάρι στις προσπάθειες των Πέιου και Βοΐλη!

Οι συνθέσεις:

Εφηβικό Skoda Ξάνθη (Κ. Μπεδρελής): Σαββίδης, Χασάνογλου, Παπάζογλου, Θεοφυλάκης, Πεταλωτής, Μελιόπουλος, Ζουμπουλίδης, Τσάπαρης, Αθανασιάδης (46’ Τζιβανόπουλος, 95’ Τενεκές), Σουλεϊμάν (72’ Ιωσηφίδης, 92’ Ιωάννου), Καλογιάννης (88’ Σπιριντόνοφ).

Εφηβικό Ολυμπιακού (Δ. Μαυρογενίδης): Καράδαης, Αμπάρας, Χατζηχρήστου (76’ Μανωλάκης), Γιανναράκης, Τσιμπούκας, Νεοφυτίδης, Κωστανάσιος (70’ Χατζηιωαννίδης), Αγγελόπουλος (66’ Νεοφυτίδης), Τσιριγώτης (54’ Βοΐλης), Ξενιτίδης (80’ Πέιος), Καμπέτσης.

* Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο (Δημ. Περιστερίου) το Σάββατο στις 18:00 με την αναμέτρηση να μεταδίδεται απευθείας από το Novasports 3. Η άλλη φιναλίστ θα αναδεικνύονταν χθες το βράδυ από τον ημιτελικό των εφηβικών ομάδων ΠΑΟΚ – Ατρόμητου Αθ.

** Ο προπονητής της Κ-17 της Skoda Ξάνθη, Κώστας Μπεδρελής, πήρε στην αποστολή όλους τους παίκτες του ρόστερ, θέλοντας έτσι να τους επιβραβεύσει όλους για τους κόπους της φετινής χρονιάς έτσι ώστε να ζήσουν όλοι μαζί αυτή την σπουδαία εμπειρία. Πρόκειται για τους νεαρούς: Παπάζογλου Δημήτρη, Πεταλωτή Χρήστο, Μελιόπουλο Δημήτρη, Σαββίδη Νεόφυτο (τ/φ), Καλογιάννη Δημήτρη, Ζουμπουλίδη Θωμά, Τσαπάρη Ευθύμη, Χασάνογλου Φεϊζή, Σουλεϊμάν Οκάν, Ιωσηφίδη Αλέξανδρο, Θεοφυλάκη Δημήτρη, Σπυριντόνοφ Γιώργο, Αθανασιάδη Πρόδρομο, Τζιβανόπουλο Φάνη, Ιωάννου Γιάννη, Ζουρνατζίδη Κώστα (τ/φ), Κιλιμτσίδη Αντώνη, Φιλιππίδη Βασίλη, Τενεκέ Κώστα, Παπαστεργίου Συμεών, Ζώτο Βασίλη, Σταματιάδη Δημήτρη, Τηλαβερίδη Γιάννη, Τοπουζίδη Αλέξη και Μπαξεβανίδη Κυριάκο.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…