Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεατόπιτα με το Πασχαλινό αρνί που περίσσεψε

Κρεατόπιτα με το Πασχαλινό αρνί που περίσσεψε

0
kreatotourta-lampris

-1 πακέτο σφολιάτα

-1 κιλό ξεκοκκαλισμένο αρνάκι ή κατσικάκι

-200 γραμ. γκούντα ή ρεγκάτο σε κύβους

-1 φλυτζ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα

-½ ματσάκι μαϊντανό

-½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια

-1 ξερό κρεμμύδι

-½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο

-1 ποτήρι κρασιού κρασί ή κονιάκ

-½ κιλό γιαούρτι σακούλας

-αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε, τα κρεμμύδια και το μάραθο ή τον άνηθο. Βάζουμε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας, για 3′ – 4′. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα. Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ. Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους.

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, στη συνέχεια τη γραβιέρα ή την κεφαλογραβιέρα, κι από πάνω το κρέας, αφού κρυώσει και δεν έχει υγρά. Τέλος, ρίχνουμε το κασέρι ή το έμενταλ ή το ρεγκάτο, κομμένο σε κύβους. Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, τα κάνουμε κόθρο και τη χαράζουμε σε κομμάτια.

Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …