-8 φύλλα κρούστας
-σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
-4 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
-1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
-4-5 κουτ. σούπας σταφίδες
-100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-200γρ. χαλβά με γεύση βανίλια σε κυβάκια
-λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα
Βάζετε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα μήλα. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτετε λίγο από το σιρόπι του γλυκού (μανταρίνι ή πορτοκάλι). Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι κι ανακατεύετε. Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν κι ανακατεύετε μέσα τα κυβάκια του χαλβά και τις σταφίδες.
Σε ένα πάγκο τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφετε με σησαμέλαιο. Συνεχίζετε με άλλα τρία φύλλα. Απλώνετε το μισό μίγμα των μήλων μέχρι τη μέση περίπου, αφήνοντας περιθώριο αριστερά και δεξιά και πασπαλίζετε με τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φέρνετε τα φύλλα αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και τυλίγετε το γλυκό σε ρολό.
Το τοποθετείτε σε ταψί επίπεδο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και συνεχίζετε να φτιάξετε με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο ρολό το οποίο τοποθετείτε στο ταψί δίπλα στο πρώτο ρολό. Ψήνετε τα στρούντελ στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή κακάο. Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή κρύο, κόβοντας σε φέτες.