Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μαθήματα αλληλεγγύης παρέδωσαν τρεις ομάδες παλαιμάχων και η ομάδα πυροσβεστικής Ξάνθης στο «τουρνουά αγάπης»

Μαθήματα αλληλεγγύης παρέδωσαν τρεις ομάδες παλαιμάχων και η ομάδα πυροσβεστικής Ξάνθης στο «τουρνουά αγάπης»

0
palaimaxoi16

Ένωσαν τις δυνάμεις τους για την οικονομική ενίσχυση οικογένειας που έχασε το σπίτι της σε πυρκαγιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διοργάνωση με τη συμμετοχή των παλαιμάχων Βιστονίδας, ΑΟΞ/Skoda, Ηρακλή Ζυγού και της ομάδας ποδοσφαίρου ΠΥ Ξάνθης

Μαθήματα αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο παρέδωσαν από κοινού χθες οι ομάδες παλαιμάχων Βιστονίδας, ΑΟΞ/Skoda, Ηρακλή Ζυγού και η ποδοσφαιρική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης που αγωνίστηκαν χθες για φιλανθρωπικό σκοπό στο «τουρνουά αγάπης».

Οι τέσσερις παραπάνω ομάδες το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν και μέσα από την πώληση εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό (5000 Ευρώ) το οποίο πρόσφεραν σε οικογένεια από τη Φελώνη της οποίας το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς στις αρχές Ιανουαρίου.

Πέρα από την κινητοποίηση των ίδιων, οι συμμετέχοντες στο τουρνουά ευαισθητοποίησαν τους Ξανθιώτες οι οποίοι παρά τις δυσκολίες της σημερινής εποχής που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίθηκαν και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουν σε ένα μέρος την παθούσα οικογένεια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν από κοντά τους φιλικούς αγώνες του ποδοσφαιρικού τουρνουά που έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ, στηρίζοντας και ηθικά τα μέλη της οικογένειας από τη Φελώνη.

Εξάλλου σε αυτή την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στάθηκε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων Βιστονίδας κ. Σταυρίδης στο χαιρετισμό του πριν την έναρξη του χθεσινού τουρνουά, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε:

«Ευχαριστούμε όλους όσους σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια μας, ελπίζουμε να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας σε ένα βαθμό και θα είμαστε κοντά τους και στη συνέχεια, αλλά και σε όποια ανάλογη περίπτωση χρειαστεί βοήθεια, οι παλαίμαχοι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους και θα βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε», ενώ ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Λαζαρίδης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων παρέδωσαν την επιταγή με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε μέλος της παθούσας οικογένειας, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της καρδιάς του τόσο τους παίκτες των ομάδων όσο και αυτούς που βοήθησαν αναφέροντας πως «αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι ακόμη υπάρχει ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Λίγο αργότερα, τη συγκίνηση ακολούθησε το… πάθος για το ποδόσφαιρο, καθώς η εκδήλωση συνεχίστηκε με το αγωνιστικό μέρος, με τους παίκτες και των τεσσάρων ομάδων να δίνουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν θέαμα στους 150 περίπου θεατές που παρευρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του ΑΟΞ. Οι αγωνιζόμενοι μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έδειξαν πως παρά το ότι τα χρόνια έχουν περάσει, δεν έχουν ξεχάσει τις ποδοσφαιρικές τους αρετές και δημιούργησαν αρκετές φάσεις και γκολ, με το τουρνουά να ολοκληρώνεται μέσα σε φιλικό κλίμα, με τις καθιερωμένες απονομές τιμητικών πλακετών που έκαναν ο πρόεδρος Γ. Πανίδης και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης Α. Κουτσουρλής στις ομάδες και τους διαιτητές του τουρνουά Καμαράκη Γ., Βασίλα, Τζεβελεκίδη και Γκαϊτατζή.

Έτσι με το λιτό αυτό τρόπο – όπως άρμοζε στην περίσταση – και τους παλαίμαχους διπλά «γεμάτους», για την προσφορά και για το ότι βρέθηκαν στο φυσικό τους χώρο, ολοκληρώθηκε το «τουρνουά αγάπης».

Για την ιστορία τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ημιτελικοί αγώνες:

Παλαίμαχοι Βιστονίδας – Ομάδα Πυροσβεστικής Ξάνθης 2-0

Παλαίμαχοι ΑΟΞ/Skoda – Παλαίμαχοι Ηρακλή Ζυγού 1-1 (4-2 πεν.)

Μικρός τελικός:

Παλαίμαχοι Ηρακλή Ζυγού – Ομάδα Πυροσβεστικής Ξάνθης 2-1

Τελικός:

Παλαίμαχοι ΑΟΞ/Skoda – Παλαίμαχοι Βιστονίδας 4-2

Τα «ρόστερ» των ομάδων

Παλαίμαχοι Βιστονίδας: Καραπάνος, Σταυρίδης, Τσεπνόγλου, Τσιφλίκογλου, Κοντογιάννης, Κουτρουβέλης, Γριβάκης, Φυλαχτάκης, Δαμασκηνίδης, Καραμανάβης, Χαϊτίδης, Κανδυλίδης, Καφετζόπουλος, Καλφόπουλος, Τσαγκαλίδης, Τσαπάρης, Ευθυμίου, Μελισσόπουλος.

Παλαίμαχοι Ηρακλή Ζυγού: Ακτενίζογλου, Μουρατίδης, Τοπτσίδης, Αργυρόπουλος, Χαλκίδης, Μπουναρτζής, Καλπάκης, Μολώζης, Χαραλαμπίδης, Ταβουλτσίδης, Σιδηρόπουλος, Γλέας, Πάππος, Παπαδόπουλος, Καραγεωργίου, Μιχαηλίδης, Κριεζής.

Παλαίμαχοι ΑΟΞ/Skoda Ξάνθη: Μουστάκης, Κουρής, Ματζαρίδης, Καρασερίδης, Σαμαράς Χρ., Μαραντάς, Αβραμίδης Δ., Κεχαγιάς, Σαμαράς Μ., Μαλαδένης Χρ., Δημητριάδης, Γιοβανούδης, Μοσχίδης, Ανθόπουλος Ν., Μπασδάνης, Μουξιός, Αβραμίδης Τ., Μαλούσης, Βογιατζής.

Ομάδα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης: Ιωσηφίδης, Καραξάνης, Μουρούκης, Παπάζογλου, Μιχαηλίδης, Χάντσος, Κωνσταντινίδης, Ζουρνατζίδης, Μάντζαρης, Σελβιέρης, Δημητριάδης, Καραγιαννίδης, Θεοδωρίδης, Βουργαζόπουλος, Καλογουλίδης, Λαμπάκης, Ανδριώτης, Κατσαρίκας, Ορφανίδης, Μαράδης, Ρώσσογλου, Κουτσογιάννης, Βεγλεξής, Μπαλής.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

 «Οπαδικό» περιστατικό στην Ξάνθη

Τρεις οπαδοί αφαίρεσαν αφίσα άλλης ομάδας με το πρόγραμμα προπονήσεων των ακαδημιών Συνελή…