Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Βελτιωτικές εργασίες σε Εκτενεπόλ και Εθελοντή Αιμοδότη από τον δήμο Ξάνθης

Βελτιωτικές εργασίες σε Εκτενεπόλ και Εθελοντή Αιμοδότη από τον δήμο Ξάνθης

0
ektenepol-pezodromia

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες προγραμματίζουν μικρές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης

Θ. Ηλιάδης: «Μικρές αλλά αναγκαίες εργασίες με δικά μας έξοδα, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Ξανθιωτών»

Ακούμε συχνά για έργα τα οποία εντάσσονται σε χρηματοδοτικά προγράμματα και αφορούν τεχνικές μελέτες και εργασίες για την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης μας. Έργα το κόστος των οποίων συχνά ανέρχεται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την μείωση των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων για παρόμοια προγράμματα, έχει μειωθεί η κινητικότητα στον τομέα αυτό. Ένα έργο, όμως, όσο μεγάλο και επιτυχώς εκτελεσμένο και αν είναι, χρειάζεται συντήρηση ώστε να είναι χρηστικό και ωφέλιμο για τους πολίτες για πολλά χρόνια. Η Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, τόσο με τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, όσο και με τον νυν Θωμά Ηλιάδη, έθεσαν ως στόχο την εκπόνηση και πραγματοποίηση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενων, αφού γίνονται πράξη με τα συνεργεία του δήμου και με χαμηλό κόστος.

Παρεμβάσεις στην Εκτενεπόλ και στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη

Τέτοιες παρεμβάσεις ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες στην περιοχή της Εκτενεπόλ, στον δρόμο πριν από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά και στην νέα οδό Εθελοντή Αιμοδότη, που αποτελεί συνέχεια της οδού Σάρδεων. Αναγνώστες του «Ε» μας μετέφεραν την ικανοποίησή τους από τις εργασίες που είδαν να γίνονται, θεωρώντας ότι αξίζει ένα ‘’μπράβο’’ στον δήμο, που αποφάσισε να ασχοληθεί με μια εγκαταλελειμμένη περιοχή. Επιδιορθώσεις στα πεζοδρόμια, καθάρισμα στα πρανή του δρόμου, δεντροφυτεύσεις και κλαδέματα δέντρων, σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολυσύχναστη, αφού είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν τον περίπατο ή το τρέξιμό τους εκεί.

Θ. Ηλιάδης: «Υπάρχει προθυμία από τα συνεργεία σε όποια εργασία τους ζητηθεί»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θωμάς Ηλιάδης, σε δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για παρόμοιες μικρής κλίμακας εργασίες, πέρα από μελέτες και προγράμματα, τις οποίες μπορεί να πραγματοποιήσει το συνεργείο του δήμου. «Το συνεργείο αποτελείται από 5-6 άτομα. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι πρόθυμοι και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία σε οποιαδήποτε εργασία τους ζητήσουμε να κάνουν», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η εποχή αυτή δεν προσφέρεται πάντα, λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και τις προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει για το Καρναβάλι της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Εκτενεπόλ τόνισε ότι τα πλακάκια στην κεντρική νησίδα αλλά και στο πλάι του δρόμου ήταν περίπου 35 ετών και είχαν πολλές φθορές. Μέσα στα επόμενα σχέδια είναι η ενίσχυση του φωτισμού στην περιοχή, το βάψιμο των διαβάσεων που έχουν ατονήσει και δεν διακρίνονται, αλλά και παρόμοιες βελτιωτικές παρεμβάσεις σε περιοχές όπως οι εργατικές κατοικίες και το Εύμοιρο.

Θ. Ηλιάδης: «Ό,τι κάνουμε είναι για μια καλύτερη πόλη για τα παιδιά μας»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ερωτώμενος και το θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα στην συμβολή των οδών Μ. Καραολή και Θερμοπυλών και τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών στην τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης, ξεκαθάρισε ότι το σημείο υποδείχθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, που είναι υπεύθυνη. «Εμείς κληθήκαμε να επεκτείνουμε το σημείο όπου τοποθετούνται οι κάδοι. Δεν αποφασίσαμε εμείς γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, παράλληλα, ότι σε όποια περίπτωση υπάρχει διαφωνία των πολιτών με τις παρεμβάσεις του δήμου, επιδιώκει και ο ίδιος να μεταβαίνει στο σημείο και να συνομιλεί μαζί τους, στοχεύοντας να βρεθεί η προσφορότερη για όλους λύση, αλλά και να κατανοήσουν οι δημότες ότι οι εργασίες που κάνει ο δήμος έχουν σκοπό να προσφέρουν μια καλύτερη Ξάνθη στα παιδιά μας. «Καταλαβαίνουμε τους επιχειρηματίες που πολλές φορές αντιδρούν, αλλά θα πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ποιο είναι το γενικότερο καλό», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …