Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοχύλια στο φούρνο με σπανάκι και φέτα

Κοχύλια στο φούρνο με σπανάκι και φέτα

0
koxilia-spanaki

-300 γρ. μακαρόνια (προτεινόμενα αυτά που μοιάζουν με κοχύλι)

-250 γρ.κρέμα γάλακτος

-100 γρ. τυρί κρέμα

-100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

-1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

-1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

-150 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

-200 γρ. φέτα τριμμένη

-ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 250 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα σoυρώνουμε και κρατάμε 100 γρ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κατόπιν προσθέτουμε σχεδόν όλη την ποσότητα από το τριμμένο τσένταρ και την μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αρκετό αλάτι και πιπέρι. Τέλος βάζουμε το σπανάκι, τη φέτα και τον μαϊντανό. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (23×32 εκ.) βάζουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα και τα ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…