Για το γλάσο σοκολάτας
1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς αμυγδάλου
50 γραμμαρια σκόνη Ινδικής Καρύδας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια περιχύνετε το γλάσο σοκολάτας ολόγυρα στο κέικ και σερβίρετε.