-4 πατάτες μέτριες
-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-αλατοπίπερο
-1 κύβο ή ζωμό κότας
-1 γιαούρτι ή 200μλ κρέμα γάλακτος
-λίγο μπέικον και ψωμί
-μπούκοβο {προαιρετικό}
-λίγο κασέρι τριμμένο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το καρότο και τις πατάτες να σοταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε τον κύβο ή το ζωμό και προσθέτουμε νερό να καλυφθούν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά. Πολτοποιούμε τα λαχανικά είτε με ραβδομπλέντερ είτε στο μούλτι. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και αν χρειαστεί και λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη σούπα. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας μπούκοβο και τριμμένο κασέρι
Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ίσα-ίσα να κρατσανίσει. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ψωμί κομμένο σε κυβάκια να φρυγανιστεί. Βάζουμε από λίγο μπέικον και κρουτόν σε κάθε πιάτο σούπας.