Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που έμειναν

Μωσαϊκό με τους κουραμπιέδες που έμειναν

0
mosaiko-kourabie

-125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-5 κ.σ. κονιάκ

-200 γρ. κουβερτούρα

-50 γρ. κακάο

-300 γρ. κουραμπιέδες ελαφρά σπασμένους

-100 γρ. κρέμα γάλακτος

Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας. Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…