-500 – 700 γραμμάρια μανιτάρια (διάφορα εκτός από πλευρώτους)
3-4 κουταλιές λάδι/ 1 μικρό ποτήρι κρασί
3-4 σκελίδες σκόρδο ή και παραπάνω αν σας αρέσει, του πάει…
1 πράσο μεγάλο/ 3-4 κρεμμύδια χλωρά/ ½ ματσάκι άνηθος
Μυρωδικά χόρτα (1 ματσάκι παπαρούνες,1 ματσάκι καυκαλήθρες, 1 ματσάκι μυρώνια)
½ κιλό σπανάκι φρέσκο και κοντό
Αλάτι/πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα στεγνώνουμε καλά (αν είναι αποξηραμένα τα μαλακώνουμε σε ζεστό νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει). Τα τσιγαρίζουμε καλά στο λάδι με το σκόρδο, το πράσο κομμένο σε ροδέλες και τα κρεμμυδάκια επίσης κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να γίνουν περίπου σοτέ και να μην έχουν υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το κρασί (αν έχουμε κρατήσει και λίγο ζουμί από τα αποξηραμένα το προσθέτουμε) και τα αφήνουμε να γίνουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά.
Έχουμε ψιλοκόψει τα ματσάκια των μυρωδικών και ½ ματσάκι άνηθο και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν τα χορταρικά με τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο (με μικρό τρίφτη). Όταν προσθέτουμε το σπανάκι σβήνουμε τελείως το μάτι της κουζίνας ώστε η ανάμειξη να γίνει με την υπάρχουσα θερμοκρασία και να κρατηθεί το σπανάκι μαγειρεμένο μεν αλλά «ζωντανό».