Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με φυστίκια και cranberries

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με φυστίκια και cranberries

0
koulourakia-crandberries

-175 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει

-85 γρ. ζάχαρη άχνη

-1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-75 γρ. cranberries αποξηραμένα

-8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να ανακατέψουμε με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού στη ζύμη.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την πλάθουμε σε μπαστούνια των 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε τα μπαστούνια με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε αυτό το σημείο τη ζύμη μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο τυλιγμένη μέχρι και 3 μήνες.

Βγάζουμε τα κομμάτια της ζύμης από το ψυγείο και τα ξετυλίγουμε από τη μεμβράνη. Κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φετούλες ζύμης με πάχος περίπου 1 εκ. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάζουμε εκεί τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160-180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…