Σχόλια 17/12/15

0
Το ακριβότερο οικόπεδο της χώρας που υπήρχαν σχέδια για επενδύσεις 1 δις και 30.000 θέσεις εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει τώρα παραγκούπολη! Και μετά περιμένουμε ανάπτυξη…


Πώς νοιώθουν οι Βολιώτες;
Ο μέχρι προχθές δήμαρχος Βόλου, ο περιβόητος Μπέος, παύθηκε από το αξίωμά του και ακολουθούν διώξεις εις βάρος του για παράνομες ενέργειες πριν ψηφιστεί από τους Βολιώτες.
Δεν μας αφορά άμεσα, αλλά μια απορία την έχουμε. Πως, με ποια λογική και ποιοι ψήφισαν έναν υπόδικο, άνθρωπο της νύχτας και των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων; Πώς άραγε νοιώθουν σήμερα οι ψηφοφόροι του;
Μια παρατήρηση: Όταν έφθασε στο σημείο να γίνει δήμαρχος ο Μπέος, η κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητο ότι βρίσκεται σε βαθειά κρίση και σε παρακμή.
Γ.Δ.


Δυο λόγια για τη ΣΕΚΕ
Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να αναφέρεις πως μια επιχείρηση που εδρεύει στην Ξάνθη είναι κερδοφόρα. Μέσα στο ζοφερό κλίμα της εποχής με επιχειρήσεις να κλείνουν ή να μεταναστεύουν ή να κρατιούνται με τα δόντια, να υπάρχουν κάποιες, που να προοδεύουν και να έχουν κέρδη.
Ο λόγος για τη ΣΕΚΕ. Την μεγάλη και πανελληνίως γνωστή Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος.
Την οποία βέβαια ίδρυσε ο Αλ. Μπαλτατζής και από τότε συνεχίζει την πορεία της. Μια δύσκολη μεν πορεία αλλά με αγάπη, φροντίδα και σωστή διαχείριση, να ξεχωρίζει και να έχει κέρδη.
Δεν θα μπούμε στις λεπτομέρειες ποσών και άλλων αριθμών. Σημασία έχει ότι με σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οργανωμένο μάνατζμεντ, τη χρηστή διοίκηση και την αξιοποίηση της άριστης ποιότητας των καπνών που επεξεργάζεται, κέρδισε και συνεχίζει να κερδίζει στην αγορά. Αξίζουν ως εκ τούτου συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους της ΣΕΚΕ. Προάγουν μια Ξανθιώτικη επιχείρηση, προσφέρουν εργασία, αγοράζουν τον ντόπιο καπνό βοηθώντας τους καπνοπαραγωγούς και εν γένει βοηθούν ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Κι επειδή τις εταιρείες τις διοικούν και κατευθύνουν άνθρωποι, οφείλουμε να επισημάνουμε τον ρόλο του Προέδρου του Δ.Σ. Παναγιώτη Ταρενίδη και όλων των υπολοίπων στελεχών.
Γ.Δ.


Εν αναμονή της λύσης
Φαίνεται ότι θα δοθεί τελικά λύση και άμεσα στο ζήτημα της διακοπής επιδότησης ενοικίου των παλιννοστούντων, αφού οι βουλευτές της Θράκης το ανέφεραν και στον πρωθυπουργό και οι πληροφορίες λένε ότι αναμένονται κάποιες απαντήσεις από πλευράς υπουργείου για να λυθεί το θέμα και να συνεχιστεί η επιδότηση που αφορά 275 οικογένειες της Θράκης.
Είναι πάντως απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και των τοπικών βουλευτών, που άσκησαν πιέσεις, προχώρησε στην επαναχορήγηση της συνταξιοδότησης των υπερήλικων παλιννοστούντων και στη συνέχεια αποφάσισε να διακόψει την επιδότηση ενοικίου το 2016.
Ε.Δ.


Η αντιπολίτευση των υπουργικών υπαλλήλων
Όχι «ανάσα», αλλά «μεταμόσχευση καρδιάς» χαρακτηρίζουν στο κυβερνητικό κόμμα την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να ανασυνταχτεί και να κάνει αντιπολίτευση. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο με τα κορυφαία ζητήματα στο «τραπέζι» της Βουλής η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να κάνει εσωκομματικές εκλογές με όλα τα ευτράπελα και τις κόντρες.
Από την άλλη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ υστερούν επίσης σε αντιπολιτευτικό λόγο και μάλιστα λέγεται ότι η μόνη ουσιαστική και σκληρή αντιπολίτευση γίνεται μέσα από στελέχη υπουργείων που δεν έχουν «συμμορφωθεί» με τη νέα τάξη πραγμάτων.
Ε.Δ.


Εσωτερικό «μήλον της έριδος» οι ιεροδιδάσκαλοι
Ως μέσο πίεσης μεταφράζεται η ερώτηση των βουλευτών της Ξάνθης στον υπουργό Παιδείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα της φοίτησης στο μάθημα του Κορανίου. Η παρακολούθηση του μαθήματος με βάση και τις νομικές διατάξεις που θέτουν στην ερώτηση δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, ωστόσο οι τοπικοί βουλευτές εμμέσως θέλουν να καταδείξουν τις εκφρασμένες αντιρρήσεις τους για το νόμο των ιεροδιδασκάλων, να στηλιτεύσουν τις ανεπάρκειες προσόντων στους διορισθέντες και να αποδείξουν ότι πολλοί μειονοτικοί δεν αποδέχονται την εν λόγω θεσμοθέτηση μέσω της αποχής από το συγκεκριμένο μάθημα.
Τώρα από την άλλη, έχει και το χαρακτήρα μιας έμμεσης πίεσης ή έστω παραδείγματος αντιπαραβολής στο σκεπτικό ότι η κυβέρνηση παρέκκλινε από τον ΑΣΕΠ για να διορίσει ιεροδιδασκάλους, αλλά δεν μπορεί να απορροφήσει τους αστυνομικούς που θα βγαίνουν από την αστυνομική σχολή και γι’ αυτό δεν την ανοίγουν.
Η κυβέρνηση πάντως εκφράζει όχι ευθέως μία πρόθεση να διατηρήσει τους ιεροδιδασκάλους και αυτό είναι μία απόφαση τακτικής που μπορεί να σχολιασθεί αναλόγως.
Ε.Δ.


Δε δίνει εγγυήσεις
Μπορεί ο Γιώργος Σταθάκης να εξέφρασε την πρόθεση ναι μεν να καταργηθεί το 12%, αλλά να δοθούν εγγυήσεις για να μην παραγραφούν οι μέχρι σήμερα απαιτήσεις και να δοθούν μέσω συμψηφισμού, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε κάτι δεσμευτικό ως προς αυτό, οπότε και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οπωσδήποτε να εναρμονιστεί η εθνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το εν λόγω θέμα είναι «τζιζ» με κίνδυνο να χρεωθεί και νέα πρόστιμα η Ελλάδα.
Πάντως, παρά τις όσες υποσχέσεις άκουσαν οι δικαιούχοι τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για καταβολή της επιδότησης, δεν εγγράφηκε στον κρατικό προϋπολογισμό και έμενε στον αέρα.
Ε.Δ.


Η σοβαρότητα μετανάστευσε κι αυτή
Κάποιες επιλογές, κουβέντες και δηλώσεις, αλλά κυρίως πράξεις είναι πολλές φορές αρκετές για να ακυρώσουν όλη την προηγούμενη εικόνα που είχε ‘’χτίσει’’ κάποιος. Έχω ακούσει από αρκετούς, που δεν μένουν στην ιδιαιτέρως εκνευριστική φωνή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι εκτιμούν τις θέσεις του σε πολλά θέματα και την παρρησία του στο να τις εκφράζει. Προχθές αναφέρθηκε τηλεοπτικά στην κόντρα του με τον Λάκη Λαζόπουλο, κατηγορώντας τον ευθέως για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνοντας ότι ο Λαζόπουλος συνεχίζει τις αναφορές στο όνομά του, πήγε στο θέατρο από όπου ‘’βγαίνει’’ η εκπομπή του και ζητούσε να μπει για να απαντήσει στις χυδαιότητές του. Ο Λαζόπουλος δεν του επέτρεψε την είσοδο.
Άνθρωποι σαν τον Γεωργιάδη είναι απαραίτητοι σε όλα τα κόμματα. Είναι αυτοί που κάνουν την ‘’βρώμικη’’ δουλειά, που έχουν το θάρρος να αναμετρώνται με τα δημοφιλή ‘’τίποτα’’ και να γίνονται στόχος σφοδρής αντιπάθειας και χλεύης, γιατί θίγουν τις ‘’ιερές αγελάδες’’. Για τον ίδιο όμως λόγο δεν φαντάζει ως ο κατάλληλος για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί ο Πρόεδρος ενός εκ των δυο ιστορικότερων κομμάτων και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμικό ρόλο και κύρος. Πρέπει και οφείλει να στέκεται κάπως ψηλότερα. Δεν μπορεί να ανακατώνεται και να δίνει υπόσταση σε όλο αυτό τον βούρκο. Δεν θα μπορούσε παλιότερα να φανταστεί κανείς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κάνει παρέμβαση στην εκπομπή του Λεβέντη, όταν αυτός έριχνε κατάρες και ύβρεις.
Χ.Δ.


Ή αυτοί ή εμείς. Κάποιος πάντως σίγουρα παίρνει… χάπια!

Δεν ξέρω πώς είχα την φαεινή ιδέα να δω τον ‘’Ενικό’’ του Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας με καλεσμένο τον Πάνο Καμμένο. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από το κανάλι ότι κινδυνεύουμε να κάψουμε τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μας κύτταρα με τα όσα θα ακουστούν. Κάποιοι βέβαια δεν περίμεναν τίποτα περισσότερο από έναν άνθρωπο που παραδέχεται εν έτει 2015 ότι θέλει η χώρα να παραμείνει θεοκρατούμενο κράτος. Τα μαργαριτάρια εκσφενδονίζονταν ασύστολα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα που κινείται στον χώρο του Κέντρου». Τάδε έφη Πάνος Καμμένος και πολλοί αποβιώσαντες πολιτικοί έφεραν γυροβολιές μέσα στον τάφο. Η γραμμή του για το σύμφωνο συμβίωσης θα σχετίζεται με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρότι δήλωσε ότι δεν είναι ομοφοβικός. Περιμένει να ακούσει τι θα πει η Εκκλησία καθώς πάντα πίστευε «ότι η Εκκλησία ήταν η πρωτοποριακή και χωρίς μεσαιωνικά δείγματα»! Τάδε έφη και πάλι ο μεγάλος πολιτικός ανήρ, που δικαιολόγησε την ολική μεταστροφή από την αντιμνημονιακή πολεμική στην υπογραφή του σκληρότερου μνημονίου ως διασφάλιση και σωτηρία της εθνικής κυριαρχίας. Οι κατά ριπάς βολές συνεχίστηκαν. Η λύση για την ελληνική οικονομία είναι μία και πολύ απλή: Αν οι Έλληνες πιστέψουν στην ελληνική οικονομία και επιστρέψουν τα χρήματα που βρίσκονται στα ‘’στρώματα’’ και στο εξωτερικό, δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν. Η σωτηρία της χώρας, τελικά, μόνο ως κάτι μεταφυσικό μπορεί να αναμένεται…
Χ.Δ.


Περιμένει το …μπιλιετάκι της απαλλαγής ο Πάσχου
Σε κατάσταση αναμονής πότε θα πάρει το …μπιλιετάκι της απαλλαγής των καθηκόντων του βρίσκεται ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Α. Πάσχου. Ήδη το πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής και επειδή τους αλλάζουν όλους δεν έχει ελπίδες ότι θα παραμείνει. Με την απαλλαγή των καθηκόντων του διοικητού προκηρύσσεται η θέση. Ακολουθεί όλη η διαδικασία της υποβολής και της αξιολόγησης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και μετά από 3 – 4 μήνες και βάλε θα έρθει ο αντικαταστάτης! Κι όλο αυτό το διάστημα το νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και όλα τα υπόλοιπα θα μείνουν ακέφαλα! Όλη η ευθύνη της λειτουργία του νοσοκομείου θα μεταφερθεί σε ένα νεοδιορισθέν διοικητικό συμβούλιο.
Πότε επιτέλους στην χώρα μας θα φτιάξουμε ένα σύστημα αξιοκρατικό που θα μπαίνει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και χωρίς κομματική εξάρτηση έτσι ώστε να αξιολογείται για το έργο που παράγει και όχι με βάση την κομματική του ταυτότητα; Πότε επιτέλους θα γίνουμε σοβαρό κράτος;
Δυστυχώς ποτέ!
Μ.Ξ.


25.000 νέοι άνεργοι μέσα στον Νοέμβριο!
24.674 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα στον Νοέμβριο από τον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης»! 25.000 περίπου νέοι άνεργοι μέσα σ’ ένα μήνα! 45 επιχειρήσεις κλείνουν την μέρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ! Πριν την κρίση η χώρα μας είχε 1.200.000 επιχειρήσεις, οι περισσότερες μικρομεσαίες. Τώρα έχουν απομείνει 886.000 και συνεχώς ο αριθμός τους μειώνεται. Αυτό σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας Είναι εικόνα αυτή ευρωπαϊκής υποτίθεται προηγμένης χώρας; Που βαδίζουμε; Δεν θα σταματήσει κάποτε αυτή η κατρακύλα;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…