Σχόλια 05/12/15

0
Ο παραλογισμός συνεχίζεται: Η χρεοκοπημένη Ελλάδα έχει υπουργό Οικονομίας κάποιον που δεν ξέρει τι έχει…


Σύνταξη στα 18
Το πρώτο που στερείται μία κοινωνία σε περίοδο κρίσης, είναι το χιούμορ. Το απέδειξε δραματικά η αντιπολίτευση, στην περίφημη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Όπου όλοι ήξεραν πως ο κ. Τσίπρας τους φώναξε χωρίς καμία πρόθεση συνεννόησης και με -μοναδικό σκοπό να τους εκθέσει στη συνέχεια με καταγγελίες, ότι δεν θέλουν «το καλό του λαού». Αυτό δηλαδή που έκανε με το «διάγγελμά» του, αμέσως μετά τη συνάντηση! (Π.χ. ότι δήθεν δεν θέλουν να διατηρηθούν οι συντάξεις σε παλιότερα επίπεδα). Ενώ, αν είχαν στοιχειώδη ικανότητα αυτοπροστασίας, θα έπρεπε να του ζητήσουν ρητά την εφαρμογή του προγράμματος του. Άσε που αν διέθεταν και ελάχιστο χιούμορ, θα μπορούσαν να απαιτήσουν: «Σύνταξη στα 18, στράτευση στα 100»!
Διότι επιμένουμε. Ο τυχοδιωκτισμός, ως το τέλειο μείγμα ανορθολογισμού και αμοραλισμού, είναι ανίκητος με συμβατικά μέσα. Μόνο με γελοιοποίηση αντιμετωπίζεται.
Κ.Κ.


Ο κύβος ερρίφθη
Εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου τελικά αποφασίστηκε να γίνουν στη ΝΔ, ενώ ο δεύτερος γύρος μετατίθεται για το νέο έτος, στις 10 Ιανουαρίου. Σίγουρα πολλοί κακεντρεχείς θα πουν ότι ο Τσίπρας έκανε 3 εθνικές εκλογές σε 1 χρόνο ενώ η ΝΔ έκανε 2 χρόνια να διαλέξει αρχηγό, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ελήφθησαν επιτέλους οι αποφάσεις και έπεσαν οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων.
Ελπίζουμε ότι με νηφαλιότητα πια οι οπαδοί και οι φίλοι του κόμματος θα επιλέξουν την καλύτερη λύση με γνώμονα όχι τις μικροκομματικές εσωτερικές έριδες και ισορροπίες. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες λάθος επιλογές. Θα πρέπει οι ψηφοφόροι να συνυπολογίσουν ποιο είναι το καταλληλότερο πρόσωπο που θα δημιουργήσει τον κορμό για ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό μέτωπο που έχει ανάγκη ο τόπος και ζητά η κοινωνία από το καλοκαίρι.
Υπάρχει το 38% του ΝΑΙ που ελπίζει και περιμένει ακόμα τον ηγέτη που θα εναρμονίσει τη χώρα με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα…


Κατήφορος χωρίς τέλος και διεθνής απαξίωση
Η κατάσταση της χώρας περιέρχεται πλέον σε μια δραματική φάση. Και δεν είναι μόνον το εσωτερικό αδιέξοδο, αλλά η θέση της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα. Εκεί ο κατήφορος δείχνει να μην έχει τέρμα. Μετά την εικόνα του χρεοκοπημένου «ζήτουλα», τώρα εμπεδώνεται και αυτή της χώρας-μαύρης τρύπας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.
Ο φράχτης που ύψωσαν τα Σκόπια -αύριο ίσως και η Βουλγαρία- οι λοιδορίες της Ουγγαρίας, οι παραινέσεις από τη Σλοβακία για αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, η απαξίωση από τα υπόλοιπα κεντροευρωπαϊκά και βαλκανικά κράτη, των οποίων οι κάτοικοι μέχρι και από πριν λίγα χρόνια είχαν ως όνειρο την κάθοδο στη χώρα μας, η συμπεριφορά του Βερολίνου που μας αντιμετωπίζει ως οικόπεδο στο άθλιο παζάρι της με την Τουρκία, αυτή είναι η «αλήθεια» του Ελληνισμού σήμερα. Η Ελλάδα έχει πλέον λάβει τελεσίγραφο και με χρονοδιάγραμμα έως τις 17 Δεκεμβρίου πρέπει να αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της διαφορετικά θα δούμε την πόρτα της εξόδου από τη Σένγκεν. Όμως αντί να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις γι’αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα, με όπλο το προσφυγικό, να πετύχει χαλάρωση του μνημονίου, με την ίδια στρεβλή ιδεοληψία ότι οι κουτόφραγκοι θα υποχωρήσουν. Όπως «διαπραγματεύτηκε» επτά μήνες απειλώντας με χρεοκοπία και βρεθήκαμε στην πόρτα του Grexit.
Είναι περίεργο διότι η κυβέρνηση με όλες της ενέργειές της το τελευταίο δεκάμηνο, είναι σα να επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα σε απομόνωση…


Άλλα έλεγαν, άλλα έκαναν
Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ φόρων και χαρατσιών. Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, τόσο στην οικονομία, όσο και στο προσφυγικό.
Η χώρα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να παρουσιάσει δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμιστικών πολιτικών, πέρα του Μνημονίου, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, να διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, που θα παρέχει κίνητρα στους υποψήφιους επενδυτές και να παρουσιάσει το νέο της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Η χώρα μας χρειάζεται ένα σωσίβιο σωτηρίας, όπως στο μεταναστευτικό… και όχι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…».
Γ.Λ.


Περί ζεολίθου
Στην Ορεστιάδα βρέθηκε την Πέμπτη ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Πάει εκεί για να συμμετάσχει σε σύσκεψη για το θέμα του Ζεόλιθου, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.
Για το αποτέλεσμα της συνάντησης του υπουργού με τον Γ.Παυλίδη δεν μπορώ να σας πω τι θα βγει. Για τον Ζεόλιθο όμως μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να σας ενημερώσω πως δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Ο πλούτος της θρακικής γης θα συνεχίσει να μένει αναξιοποίητος. Δυστυχώς, κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν και ο ζεόλιθος μένει εκεί.
Γ.Δ.


Στην Αγία Πετρούπολη
Κανείς δεν χάνεται σ’ αυτή τη χώρα όταν έχει τον τίτλο του πρώην υπουργού, πρώην βουλευτή κλπ. Τρανό παράδειγμα ο Πάνος Μπεγλίτης. Ο οποίος όπως θα θυμούνται οι του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε διπλωμάτης, φίλα προσκείμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, υφυπουργός και κυβερνητικό στέλεχος της περιόδου εκείνης.
Μετά τη μη εκλογή του ως βουλευτή Κορινθίας επέστρεψε στη δουλειά του και πλέον κατέχει τη θέση του Προξένου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη πρόσφατα βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την παρουσίαση εκτός των άλλων και της Θρακιώτικης κουζίνας από τη σεφ Στέλλα Σπανού.
Γ.Δ.


Απόσπαση καθηγήτριας σε γραφείο βουλευτή. Νόμιμο αλλά και ηθικό;
Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να εξέφρασε την πρόθεσή του να μπει ένα φρένο στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία όμως αυτό στην Ξάνθη δεν εφαρμόζεται ακόμη! Έτσι μέσα στην μέση της χρονιάς αποσπάται καθηγήτρια αφήνοντας σύξυλα τα παιδιά και χωρίς να έχει αντικατασταθεί! Η κυρία καθηγήτρια μετακινείται με απόσπαση και θα εκτελεί χρέη γραμματέως βουλευτού! Το νέο της καθήκον κρίθηκε από την ίδια και τον βουλευτή …βεβαίως βεβαίως, πιο σημαντικό από το να συνεχίσει να διδάσκει! Νόμιμο βεβαίως αφού προβλέπεται από τον νόμο και σύνηθες αφού είναι γεγονός ότι κάθε βουλευτής που σέβεται τον εαυτό του έχει και ένα δάσκαλο ή καθηγητή γραμματέα για να του γράφει τις επερωτήσεις του! Στην περίπτωση μας όμως είναι και …ηθικό; Να αράξει η κυρία καθηγήτρια στο γραφείο και τα παιδιά να περιμένουν πότε θα’ ρθει ο αντικαταστάτης και να χάνουν ώρες διδασκαλίας!!!
Πρώτη φορά Αριστερά αλλά η νοοτροπία ίδια!
Μ.Ξ.


12% το πιο σύντομο ανέκδοτο!
Αυτή η ιστορία με το 12% έχει καταντήσει ανέκδοτο και μάλιστα κρύο! Και βέβαια η υπόθεση σηκώνει και πολύ πολιτική σπέκουλα από πάσα κατεύθυνση για ένα θέμα που έχει νομικό κώλυμα και προσκρούει στην κοινοτική νομοθεσία. Να θυμηθούμε πόσες φορές μπαινόβγαιναν πολιτικοί παράγοντες και φορείς στα υπουργεία για να ζητήσουν έστω μια δόση σαν ρουσφέτι για να κάνουν το κομμάτι τους! Αλλά και τώρα που ο Σταθάκης τους είπε νέτα σκέτα πως κόβεται πάλι κάποιοι βρήκαν τρόπο να κάνουν πολιτική σπέκουλα και από πολλές κατευθύνσεις παρουσιάζοντας τα πράγματα κατά πως τους συμφέρει…
Μ.Ξ.


Πιέσεις για τη βίζα των 72 ωρών
Συνεχίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ να αναδεικνύει σε πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση στη διαδικασία χορήγησης βίζας Σένγκεν καθώς και τη βίζα των 72 ωρών για τους τούρκους τουρίστες και αυτό το θέμα έθεσε ο Μιχάλης Αμοιρίδης ως σημαντικότερο για την περιοχή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Τουρισμού υπό την προεδρία της Αν. Υπουργού κ. Έλενας Κουντουρά, με τον ΕΟΤ, τους εκπροσώπους των 13 Περιφερειών και των φορέων του τουρισμού, η οποία είχε ως στόχο τον καθορισμό συντονισμένων δράσεων προώθησης και συμφωνιών σε εθνικό επίπεδο για τη νέα χρονιά.
Είναι απορίας άξιο γιατί το θέμα παραμένει παγωμένο, μιας και υπήρχε η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πιο δεκτική και πιο πρόθυμη να ξεφύγει από αγκυλώσεις που πλήττουν την ανάπτυξη και τον τουρισμό της περιοχής.
Ε.Δ.


Τουρισμός… εντός Σένγκεν;
Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού με την Αν. Υπουργό Έλενα Κουντουρά, τον ΕΟΤ και εκπροσώπους των 13 Περιφερειών και των φορέων του τουρισμού. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έναρξη στοχευμένων δράσεων από τον Ιανουάριο του 2016, για την άμβλυνση της εποχικότητας, με επέκταση της τουριστικής περιόδου από 1 Μαρτίου έως και τις 30 Νοεμβρίου στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που το επιτρέπουν. Επίσης, ειδικές δράσεις μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα στην αγορά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ελλάδος-Ρωσίας (2016), συμφωνήθηκε να υπάρξουν δράσεις για την σταθερή διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην ρωσική αγορά, με στόχο την άντληση μεσοπρόθεσμων οφελών. Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζονται για την εξασφάλιση της ταχείας έκδοσης βιομετρικής βίζας για τις εκτός Σένγκεν χώρες. Για την ΑΜ-Θ ο Μ. Αμοιρίδης δήλωσε ότι η βελτίωση στη διαδικασία χορήγησης βίζας Σένγκεν καθώς και η βίζα των 72 ωρών είναι θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την ΠΑΜ-Θ, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα άμεσης βελτίωσης των αριθμών στους εισερχόμενους από τρίτες χώρες, κάτι που τέθηκε ως κύριο θέμα. Τραγικό, να γίνονται τέτοιες προσπάθειες και η κυβέρνηση να κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την παρουσία μας εντός της Σένγκεν.
Χ.Δ.


Ξεχασιάρηδες πολιτικοί
Τα υπουργικά καθήκοντα δημιουργούν περισπασμούς, έγνοιες και μέριμνες μεγάλες. Έτσι και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, ‘’μες στην πολλή σκοτούρα’’ του, ξέχασε να δηλώσει, μετά το 1 εκατ. ευρώ, και 38 ακίνητα! Μπορεί να πει κανείς ότι είναι ο ορισμός του: «δεν ξέρει τι έχει». Δημιουργείται πάντως μείζον ζήτημα τόσο για τον ίδιο τον υπουργό όσο και για την κυβέρνηση, αφού φαίνεται να τεκμηριώνεται το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες», τουλάχιστον για το 2012. Μάλιστα αναφέρεται ότι από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στην Βουλή το 2012 και αφορά το έτος 2011 δεν «έλειπε» μόνο το ένα εκατομμύριο, αλλά συνολικά περίπου 1.800.000 ευρώ! Πρόκειται, για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με την μητέρα του και τον αδελφό του. Παρότι οι αποκλίσεις δεν εντοπίστηκαν από έρευνα των ορκωτών λογιστών, αλλά από την συμπληρωματική δήλωση που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση για περαιτέρω έλεγχο με εντολή να χρησιμοποιηθούν τα ισχυρότερα ερευνητικά εργαλεία, όπως άνοιγμα λογαριασμών.
Προκλητικές αντιφάσεις από έναν «αριστερό» υπουργό Οικονομικών μιας χώρας όπου, από 1ης Νοεμβρίου το Δημόσιο έχει δικαίωμα να προχωράει σε κατασχέσεις για βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμη και μερικών χιλιάδων ευρώ. Φόρους, δηλαδή, που δηλώθηκαν κανονικά, αλλά υπήρχε αδυναμία πληρωμής τους. Αντιθέτως, αναβάλλεται για δύο ακόμα μήνες η δυνατότητα κατασχέσεων για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ. Αυτό αφορά φόρους που δεν δηλώθηκαν…
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…