Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ψάχνει… ηρεμία και τρόπο να επιστρέψει στις επιτυχίες η Skoda Ξάνθη

Ψάχνει… ηρεμία και τρόπο να επιστρέψει στις επιτυχίες η Skoda Ξάνθη

0
lucescu pagkos

Αφήνει πίσω την κακή εμφάνιση και ήττα (0-2) από τον Πλατανιά και βλέπει Βέροια

Πανόπουλος: «Ο Λουτσέσκου φέτος δεν φεύει ακόμη κι αν πέσουμε τέσσερις κατηγορίες»!

Με μία δήλωση στήριξης προς το πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, ξεκαθάρισε ότι ο Ρουμάνος προπονητής θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, βάζοντας έτσι τέλος στη φημολογία αλλά και τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων περί απομάκρυνσης του.

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την εικόνα του «χωριού» όπως χαρακτήρισε τη Skoda Ξάνθη και τόνισε πως η κατάσταση θα γυρίσει με την βοήθεια προπονητή, παικτών και του κόσμου της ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου που αναρτήθηκε στη επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και περιείχε τρεις… επισημάνσεις:

«1ον: Τέσσερις κατηγορίες να πέσει φέτος η ομάδα ο Λουτσέσκου δεν φεύγει.

2ον: Ασφαλώς και για ότι συμβαίνει σ’ αυτό το «χωριό» που παρουσιάζεται σήμερα υπεύθυνος είμαι εγώ και κανένας άλλος.

3ον: Την κατάσταση με την βοήθεια του προπονητή, των παικτών και των φίλων της ομάδας θα την γυρίσουμε».

Απομένει να δούμε εάν θα ισχύσουν τα παραπάνω, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που ο Χρ. Πανόπουλος εξέφρασε τη στήριξη του σε προπονητή τον οποίο απέλυσε λίγο καιρό αργότερα, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν το πόσοι και ποιοι παίκτες θα από το έμψυχο δυναμικό θα είναι αυτοί που θα βοηθήσουν στο να γυρίσει η κατάσταση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν ορισμένες αλλαγές και στο ρόστερ. Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι το συμβόλαιο του Λουτσέσκου με τη Skoda Ξάνθη έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του ερχόμενου έτους (2016).

Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 0-2

Την ήττα με σκορ 0-2 γνώρισε η Skoda Ξάνθη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πλατανιά. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Μιλούνοβιτς στο 28ο λεπτό και με τον Αγκούλο στο 60’, φτάνοντας στους βαθμούς της επιτυχίας. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώρισε την 2η διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα και την 4η συνολικά.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 4ο λεπτό ο Ράνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του τερματοφύλακα αλλά μετά την πάσα ο Σωτηρίου πρόλαβε την προσπάθεια του Ξανθιώτη επιθετικού. Στο 10’ οι αμυντικοί της Skoda πρόλαβαν τον Μιλούνοβιτς πριν γίνει απειλητικός ενώ στο 13’ μετά από συνεργασία Ράμος – Μιλούνοβιτς ο τελευταίος πλάσαρε λίγο άουτ. Στο ίδιο λεπτό ο Ράμος σούταρε έξω από την περιοχή για να μπλοκάρει ο Τσέναμο. Στο 15’ το σουτ του Ερέα δεν βρήκε τον στόχο και στο 17’ ο Σολτάνι δέχθηκε την πάσα από το πλάγιο του Μπαξεβανίδη, έκανε το ψαλιδάκι, όμως μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Στο 29’ έγινε το 0-1 για τον Πλατανιά με τον Κουλιμπαλί να σεντράρει από δεξιά και τον Μιλούνοβιτς να ανοίγει το σκορ. Στο 30’ σε νέα σέντρα από δεξιά, ο Μιλούνοβιτς απείλησε με προβολή.

Στο 53’ το σουτ του Ντιμιτρόφ έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Στο 60’ ο Αγκούλο με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 0-2. Στο 65’ το σουτ του Αγκούλο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 84’ το φάουλ του Τριάδη από μακρινή απόσταση μετατράπηκε σε κόρνερ και στο 86’ το σουτ του Νιέτο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), Καραϊσαρίδη (Πιερίας). Με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκαν οι Μπαξεβανίδης, Ράμος, Σολτάνι.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ζαραδούκας (66’ Τριάδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Λουσέρο, Έλτον (46’ Ορφανίδης), Ερέα, Σολτάνι, Ντιμιτρόφ (54’ Νιέτο), Ράνος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Ράμος, Μιλούνοβιτς (73’ Ντίνας), Αγκούλο (89’ Γκόμες), Κουλιμπαλί, Μουνάφο, Σκαρντοβέλι, Σελίν (46’ Ιτούα).

Λουτσέσκου: «Πρέπει να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη μας συνοχή»

Χωρίς πρόθεση να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, αλλά αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ματς με τον Πλατανιά Χανίων δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

«Δυστυχώς, για εμάς ήταν έξι πολύ δύσκολες μέρες. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι, διότι χάσαμε, κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορούσαμε να ‘γυρίσουμε’ το ματς μετά το πρώτο γκολ. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η συνοχή μας. Ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα η ήττα.

Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτές τις έξι μέρες τις αντιμετωπίσαμε με πολλά προβλήματα. Σέβομαι την Ξάνθη, τον κόσμο, απολάμβανα ότι βρισκόμουν εδώ και έδινα κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορούσα. Εύχομαι ο καθένας από την Ξάνθη να καταλάβει ότι η ομάδα είναι σε άσχημη στιγμή, εξαιτίας πολλών λόγων.

Χάσαμε αυτές τις μέρες την ταυτότητά μας. Εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες η Ξάνθη πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όταν ήρθα εδώ πέρσι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Μέσω της δουλειάς, κάναμε καλή χρονιά και την απολαύσαμε. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, ήρθαν άλλοι και κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ξεκινήσαμε καλά φέτος και έξι μέρες πριν, το περασμένο Σάββατο, ήμασταν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες.

Αυτές τις έξι μέρες κάτι άλλαξε. Κάτι συνέβη. Περισσότερο από όλους εδώ, αυτός που έχει απογοητευτεί περισσότερο, είμαι εγώ. Είμαι ο υπεύθυνος, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες προσπαθούν να δουλέψουν. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και μας βρίσκουν σε αυτή την άσχημη στιγμή. Δεν μου αρέσει να αλλάζω θέσεις τους παίκτες. Λαμβάνω υπόψιν μου ένα-δυο παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Όταν κάνεις αρκετές αλλαγές, η ταυτότητα της ομάδας αλλάζει. Αν κάναμε καλά πράγματα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, ήταν επειδή είχαμε συνοχή και συνεισφορά από όλους. Το χάσαμε αυτό και είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε ξανά τη συνοχή μας.

Οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πιέσουν περισσότερο, να μην κρύβεται κανείς πίσω από οτιδήποτε. Ζητώ τη βοήθεια της πόλης, τη στήριξη, ώστε να καταλάβει την κατάσταση. Με την εξυπνάδα μας και την ηρεμία μας, πρέπει να ξανακερδίσουμε την ταυτότητά μας».

Δεν λείπουν τα προβλήματα ενόψει Βέροιας

Γεγονός είναι ότι με την προχθεσινή δήλωση στήριξης η ηρεμία επανήλθε σε ένα βαθμό στο ξανθιώτικο «στρατόπεδο», όχι όμως και ο εφησυχασμός καθώς το σερί των κακών εμφανίσεων που συνδυάστηκαν με αρνητικά αποτελέσματα συνεχίστηκε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα – ξανά εντός – κόντρα στη Βέροια. Τα προβλήματα δεν λείπουν για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι καθώς ο Μπαξεβανίδης είναι τιμωρημένος (4 κίτρινες) και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με την ομάδα της Ημαθίας ενώ στην τελική ευθεία αποθεραπείας τους είναι οι τραυματίες Γουάλας, Βασιλακάκης, Μπέρτος και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα μπορέσουν να τεθούν στη διάθεση του Λουτσέσκου.

SUPER LEAGUE

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας Τρ. – Ηρακλής 1-2

Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 0-2

Πανθρακικός – Ολυμπιακός 3-4

Π.Α.Ο.Κ. – Πανιώνιος 2-1

Α.Ε.Κ. – ΑΕΛ Καλλονής 3-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 0-1

Βέροια – Παναθηναϊκός 0-1

Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ. (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 39

2. Α.Ε.Κ. 26

3. Π.Α.Ο.Κ. 22

4. Πανιώνιος 22

5. Παναθηναϊκός 22**

6. Αστέρας Τρ. 21

7. Πλατανιάς 18

8. Λεβαδειακός 18

9. Ηρακλής 17

10. Skoda Ξάνθη 15

11. ΠΑΣ Γιάννινα 14

12. Βέροια 14

13. Παναιτωλικός 12*

14. Ατρόμητος Αθ. 9*

15. ΑΕΛ Καλλονής 7

16. Πανθρακικός 7

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ.

** Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν διεξήχθη ποτέ ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη «στα χαρτιά» με 0-3.

ΕΠΟΜΕΝΗ (14η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ηρακλής – Πανθρακικός (NS2)

17.15: Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

19.30: Πανιώνιος – Α.Ε.Κ. (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Skoda Ξάνθη – Βέροια (NS3)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)

19.30: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19.30: Λεβαδειακός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …