Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Νέα έκθεση από τον Ξανθιώτη ζωγράφο Διογένη Παπαδόπουλο

Νέα έκθεση από τον Ξανθιώτη ζωγράφο Διογένη Παπαδόπουλο

0
diogenis koutsoumpas

Πορτραίτα γνωστών συγγραφέων εκτίθενται στον χώρο του Βιβλιοπωλείου ΔΥΟ

Μετά την επιτυχημένη έκθεση «Yellow Pages» ο Διογένης Παπαδόπουλος εκθέτει μια σειρά από νέα έργα του στο Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ. Στον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο στην οδό Βενιζέλου 29 θα εκτίθενται για όλο το διάστημα των εορτών έργα του Ξανθιώτη καλλιτέχνη, με νέα πορτραίτα γνωστών συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, που έχουν αφήσει έντονη την επιρροή τους στον χώρο των Γραμμάτων.

Λίγα λόγια για τον Διογένη Παπαδόπουλο:

O Διογένης Παπαδόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη από όπου κατάγεται. Η ζωγραφική είναι ο τρόπος που επιλέγει για να εμπλουτίζει την καθημερινότητά του. Το ενδιαφέρον του για τα κόμικς ήταν το έναυσμα για να ασχοληθεί με την ζωγραφική. Πηγή της έμπνευσής του είναι το ανθρώπινο σώμα και κυρίως ο αισθησιασμός που αποπνέει το γυναικείο σώμα. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ζωγραφίζω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυτά που ζωγραφίζω κάθε φορά είναι κάτι σαν εμμονή για μένα. Ζωγραφίζω ένα θέμα μέχρι να το βαρεθώ ή να νιώσω ότι έχει κάνει τον κύκλο του. Τα θέματα αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με τα ερεθίσματά μου, αυτό όμως που με παρακινεί είναι η επιθυμία μου να γεμίσω ένα λευκό χαρτί ή έναν καμβά. Η εκφραστικότητα και η αισθαντικότητα είναι πράγματα που με παρακινούν να ζωγραφίζω άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε φαντασιακά».

Το «Ε» βρέθηκε στο Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και σας μεταφέρει μερικές εικόνες από την όμορφη βραδιά, την οποία τίμησαν πολλοί εκπρόσωποι των εικαστικών τεχνών της πόλης μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

3η Γιορτή της Βρύσης στα Άβδηρα

Στις 18 και 19 Μαΐου το απόγευμα Για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή της Βρύσ…