Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κους κους με κράντμπερι και καρύδια

Κους κους με κράντμπερι και καρύδια

0
kouskous-frouta

Ένα κους κους που συνοδεύει τέλεια τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αν δεν θέλετε να την κάνετε με την παραδοσιακή γέμιση.

1 φλ. κους κους

2 μεγάλα καρότα τριμμένα

1/2 φλ. καρύδια κομμένα

1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι κομμένα

1/4 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο

1/2 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι καγιέν

Βάζετε το κους κους σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε 1 1/2 φλ. νερό και μια πρέζα αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το κους κους σε αυτήν για 10-15 λεπτά. Μεταφέρετε το χλιαρό κους κους σε ένα μεγάλο μπολ. Σε αυτό ρίχνετε τα καρότα, τα καρύδια, τα κράνμπερι, το κρεμμύδι, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Προσθέτετε το μαϊντανό και το φασκόμηλο, ανακατεύετε και σερβίρετε με 1 κουταλιά μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…