Ένα κους κους που συνοδεύει τέλεια τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αν δεν θέλετε να την κάνετε με την παραδοσιακή γέμιση.
1 φλ. κους κους
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1/2 φλ. καρύδια κομμένα
1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι κομμένα
1/4 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. φρέσκος χυμός λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο
1/2 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι καγιέν
Βάζετε το κους κους σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε 1 1/2 φλ. νερό και μια πρέζα αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το κους κους σε αυτήν για 10-15 λεπτά. Μεταφέρετε το χλιαρό κους κους σε ένα μεγάλο μπολ. Σε αυτό ρίχνετε τα καρότα, τα καρύδια, τα κράνμπερι, το κρεμμύδι, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Προσθέτετε το μαϊντανό και το φασκόμηλο, ανακατεύετε και σερβίρετε με 1 κουταλιά μαϊντανό.