Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χωριάτικη μακαρονάδα

Χωριάτικη μακαρονάδα

0
makaronada-xoriatiki

-250 γρ. λαζάνια

-400γρ φασολάκια πράσινα (προαιρετικά)

-λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

-300 γρ. λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες

-1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

-1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

-50 ml ξύδι μπαλσάμικο

-200 γρ. φέτα

-μπούκοβο

-1 κ.σ. μέλι

-αλάτι, πιπέρι

Σπάμε τα λαζάνια σε ένα μπολ σε ανομοιόμορφα κομμάτια. Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα λαζάνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν βράσει. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και τα κρατάμε στο πλάι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Στη συνέχεια σε μεγάλο καυτό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα αρωματικά (δενδρολίβανο και ρίγανη), το σκόρδο και μπούκοβο (αν το λουκάνικο δεν είναι καυτερό) και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ακόμα. “Σβήνουμε” με το ξύδι και με μια κουταλιά νερό ή και λίγο περισσότερο που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά. Το άμυλο που έχει το νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει να δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μέλι και σπάμε την φέτα, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο τυρί ή μέλι. Σερβίρουμε ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με τα ζυμαρικά και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…