1 κιλό βοδινό κρέας, χωρίς κόκαλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
¼ του φλιτζανιού πελτές ντομάτας
1-2 φύλλα δάφνης
4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2-3 δεντρολίβανο)
¾ του φλιτζανιού μαύρες ελιές
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε, να πάει παντού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρέας σε μέτρια ένταση. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το κρέας στη γάστρα.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό και αμέσως μετά τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα μαζί με τις ελιές στη γάστρα με το κρέας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για δύο ώρες ή μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Κάθε 40 λεπτά περίπου ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει τα υλικά).