Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φιλικό και… κατασκοπεία για Skoda Ξάνθη

Φιλικό και… κατασκοπεία για Skoda Ξάνθη

0
skoda-fasi15

Μετά τη φιλική αναμέτρηση με τον Πανθρακικό θα αναχωρήσει για Λάρισα ο Λουτσέσκου για να «κατασκοπεύσει» την ΑΕΛ

Στο «Wyscout» η Ξάνθη και άλλες πέντε ελληνικές ομάδες το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου

Μπορεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να μην υπάρχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα Super League λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι ένα… ξεκούραστο διήμερο για όλους.

Στη Skoda Ξάνθη, θέλοντας ο προπονητής της να διατηρήσει τους παίκτες του σε φόρμα – αλλά και να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση όσων δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής – έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό το πρωί του Σαββάτου.

Η φιλική αναμέτρηση Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου και μάλιστα αρκετά νωρίς για δεδομένα ποδοσφαιρικής συνάντησης, καθώς η «σέντρα» θα γίνει στις 11:00!

Μάλιστα μετά το ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα συνεχίσει το πρόγραμμα της ημέρας με ταξίδι στη Λάρισα για να παρακολουθήσει τον αγώνα για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ανάμεσα σε ΑΕΛ – Αγροτικό Αστέρα που θα ξεκινήσει στις 18:00 στο «AEL Arena».

Ο λόγος που θα κάνει αυτό το ταξίδι – αστραπή ο Ρουμάνος προπονητής της Skoda στη θεσσαλική πόλη δεν είναι άλλος από το «τσεκάρισμα» που θα κάνει στους «βυσσινί», καθώς η Λάρισα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Ξάνθης στο θεσμό του κυπέλλου, με την αναμέτρηση Λάρισα – Skoda Ξάνθη να είναι προγραμματισμένος για τις 02 Δεκεμβρίου. Εξάλλου μετά την ήττα (0-1) από την Α.Ε.Κ. για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου, η ξανθιώτικη ομάδα θέλει τη νίκη στον αγώνα της 02/12 στη Λάρισα, για να μην απομακρυνθεί από το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Δύναμη και ταχύτητα στην προπόνηση

Εν τω μεταξύ χωρίς τον διεθνή Ντιμιτρόφ που βρίσκεται στο Πράβετς της Βουλγαρίας για προπονητικό camp με την Εθνική Βουλγαρίας και τους τραυματίες Σολτάνι, Βασιλακάκη, Καρυπίδη και Δεμένικο συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Ξάνθης. Στη χθεσινή προπόνηση το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έριξε το βάρος σε τομείς της δύναμης αλλά και της ταχύτητας στη συνέχεια, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης της Πέμπτης οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες αγωνιζόμενοι σε παιχνίδια μικρών χώρων. Πρωινή προπόνηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα και για την Παρασκευή.

Στο «Wyscout» η Skoda Ξάνθη με διπλή εκπροσώπηση

Στο φετινό «Wyscout» θα δώσει το παρών η Skoda Ξάνθη, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου να ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Γουέμπλεϊ, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου. Μαζί με τον Παπαδημητρίου θα ταξιδέψει στο ποδοσφαιρικό φόρουμ και ο μάνατζερ Βασίλης Παναγιωτάκης, ο οποίος επίσης έχει δηλωθεί ως εκπρόσωπος της ξανθιώτικης ομάδας.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός θα΄ χει απεσταλμένο τον αρχισκάουτερ Χουάνχο Λορένθο, ο ΠΑΟΚ τον σκάουτερ Χρήστο Ακκά, η ΑΕΚ τον υπεύθυνο σκάουτινγκ Μιχάλη Κασάπη, ο Αστέρας Τρίπολης τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Μποροβήλο και τον αρχισκάουτερ Νίκο Γαλανακόπουλο, ενώ για πρώτη φορά θα δώσει το παρών και ομάδα της Β’ Εθνικής με εκπρόσωπο που θα στείλει η Καλλιθέα!

Για τους μη γνωρίζοντες το Wyscout είναι ένα ιταλικό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω της οποίου οι ομάδες (και λοιποί ενδιαφερόμενοι) που γίνονται επί πληρωμή μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, σημειώστε πως διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)!

Οι προσκεκλημένοι στο φόρουμ ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄ εξής.

Τα φόρουμ του Wyscout διεξάγεται δύο – τρεις φορές το χρόνο, εκτός από την Ευρώπη έχει διεξαχθεί κατά καιρούς στη Βραζιλία, ακόμη και στο Ντουμπάι.

Η ελληνική εκπροσώπηση στα τελευταία forum σε συλλογικό επίπεδο είναι φτωχή, λόγω και του τσουχτερού κόστους συμμετοχής εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ.

Φέτος ωστόσο πέντε ομάδες της Super League και η Καλλιθέα από τη Football League δήλωσαν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …