Σχόλια 13/11/15

0
dipoliki
Το κυρίαρχο σύνθημα της χθεσινής απεργίας θα έπρεπε να είναι: Όλοι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΥΡΙΖΑ!


Επωφελής συμφωνία
«Κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» είπε κάποιος παλιός διπλωμάτης της διεθνούς σκηνής. Και μάλλον έχει δίκιο αν σκεφτούμε τη συμφωνία που πέτυχε ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου για τον ΧΥΤΑ και τον όγκο των σκουπιδιών που εναποτίθενται εκεί και το κόστος ανά τόνο.
Το όφελος του δήμου είναι προφανές. Ανά έτος θα μπαίνουν στα Ταμεία 150.000 ευρώ.
Το ποσό δεν είναι τεράστιο. Είναι όμως μια αρχή και αυτό δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει. Το γεγονός ότι ο δήμος ζητούσε αρχικά άλλο μεγαλύτερο ποσό, καλά έκανε. Διεξάγονταν μία διαπραγμάτευση και εκεί ξεκινάς από κάποιο σημείο για να καταλήξεις σε νέο ποσό με ελιγμούς και υποχωρήσεις.
Τέλος καλό λοιπόν για την όλη υπόθεση που κατά τη γνώμη μας με επιτυχία ολοκλήρωσε ο δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου. Αρκεί να σκεφτούμε πως το ποσό των 150.000 ευρώ ετησίως θα βοηθήσει τον δήμο να ασκήσει κοινωνική και πολιτιστική παρέμβαση στο δήμο επ’ ωφελεία των δημοτών.
Γ.Δ.


Kαλός καιρός, αλλά…

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις ημέρες αυτές, εκτός των άλλων, και για το θέμα του καιρού. Μένουν κατάπληκτοι όλοι από τη μοναδική καλοκαιρία που έχει ξαφνιάσει με την έντασή της. Δεκατρείς Νοεμβρίου και η θερμοκρασία την ημέρα κινείται γύρω στους 20-21 βαθμούς! Αυτή η υπερβολή για την εποχή, είναι που προβληματίζει πολλούς οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτή η ανοδική θερμοκρασία δεν προοιωνίζει κάτι καλό για το χειμώνα.
Μάλιστα και άλλες φωνές για βαρύ χειμώνα έχουν ακουστεί. Για να δούμε τελικά τι θα μας επιφυλάξει ο καιρός.
Γ.Δ.


Ιδού γιατί
Έγινε έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα σοκάρουν. Διαβάστε και φρίξτε: Οι διπλές, τριπλές και πολλαπλές συντάξεις που λαμβάνουν οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και οι λοιποί παρατρεχάμενοι της εξουσίας, αναλογούν σε 105.000 απλές συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Να γιατί σήμερα καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις μικροσυντάξεις…
Να γιατί πολιτικοί και συνδικαλιστές έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Φρόντισαν, κακώς, για τα δικά τους συμφέροντα που ορισμένα από αυτά μάλιστα προκαλούν.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια για την αργυρή διάκριση
Ελέχθησαν πολλά τις προηγούμενες ημέρες και από πολλούς για την μεγάλη επιτυχία των μαθητών στο διαγωνισμό ρομποτικής. Αρκετοί δε εμφανίστηκαν και ως συγχαίροντες, ενώ όσοι πραγματικά στάθηκαν δίπλα στα παιδιά, από σεμνότητα εσιώπησαν, έκαναν στην άκρη. Τέλος πάντων, πάντα έτσι συμβαίνει. Ας πούμε όμως δυο λόγια για τους αγώνες, τα σκορ, τις νίκες και την ήττα.
Άθλος κυριολεκτικά για τη χώρα μας, με το 1ο ολυμπιακό μετάλλιο και μάλιστα αργυρό, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, κατέκτησε η ελληνική αποστολή του WRO Hellas. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα RoboSpecialists από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, υπέκυψε στον τελικό με σκορ 3-5 από τη μαλαισιανή ομάδα, ενώ στο ημίχρονο έχαναν 1-4. Στη νοκ άουτ φάση των «16» και στους προημιτελικούς, η ελληνική ομάδα απέκλεισε ομάδες από τις Φιλιππίνες με σκορ 3-2 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ στους ημιτελικούς συνέτριψαν ομάδα από το Χονγκ Κονγκ με το εκπληκτικό 11-1! Στους τελικούς (φάση των 16) είχε προκριθεί και η ομάδα Los MessAngeles Stars από τη Λάρισα, η οποία όμως αποκλείστηκε από μαλαισιανή ομάδα. Αμφότερες οι ομάδες είχαν προκριθεί πρώτες στους ομίλους τους (Γκρουπ 5″ και 14) την 1η μέρα των προκριματικών.
Γ.Δ.


Μαθήματα πατριωτισμού από τον δήμαρχο
Ο κακός χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης από την πρόταση του δήμαρχου να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο θα κατακεραυνώνεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων, με χαρακτηρισμούς του τύπου είναι ανιστόρητος και ανεκδιήγητος και θα ζητείται η κεφαλή του επί πίνακι. Μάλιστα ο δήμαρχος ξαναθυμήθηκε την επαγγελματική του ιδιότητα και με ύφος δασκάλου έκανε μάθημα πατριωτισμού, δημιουργώντας μεγάλη ένταση. Συγκρούστηκε εντόνως με τον Θανάση Ξυνίδη ο οποίος είπε ότι το θέμα της Γενοκτονίας έχει λυθεί νομικά και πολιτικά και δεν θα προσθέσει τίποτε ο δήμος μ’ αυτό το ψήφισμα παρά μόνο θα διχάσει το Δημοτικό συμβούλιο. Έτσι κι έγινε, καθώς αποχώρησε ο Σιαμπάν Μπαντάκ της παράταξης Μπένη όπως και ο Καρά Αχμέτ αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που φρόντισαν να είναι έξω κι όταν ο Ξυνίδης ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ο δήμαρχος αρνήθηκε επικαλούμενος τον κανονισμό αλλά επί της ουσίας επειδή φοβόταν διαρροές από την παράταξή του που θα μπορούσε να του δημιουργήσει ενδοπαραταξιακό θέμα
Και το ερώτημα είναι γιατί ο δήμαρχος μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία για ένα θέμα που πιο πολύ γίνεται για τα μάτια του κόσμου; Μήπως για να κάνει το χατίρι του κ. Ηλιάδη και των ποντίων ψηφοφόρων του; Αν μη τι άλλο ο δήμαρχος είναι για να ενώνει και όχι να διχάζει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τους δημότες του με τις επιλογές του!
Μ.Ξ.


Ηλιάδης με …λαβές εναντίον Ανταμπούφη
Με το ζόρι κρατούσε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου τον αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη να μην επιτεθεί με… λαβές τζούντο (ως προπονητής άλλωστε) τον Νίκο Ανταμπούφη στα απέναντι έδρανα. Ο οποίος κ. Ανταμπούφης είπε απλά ότι πρέπει να στηρίξουμε τον ορθό λόγο και ότι τα ιστορικά ζητήματα τα λύνει η ιστορία και τα πολιτικά η πολιτική. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Φίλης είχε μια άποψη και την κατέθεσε. Οι θέσεις του εξόργισαν τον κ. Ηλιάδη ως ελληνοπόντιος που του επιτέθηκε φραστικά πολλές φορές (λίγο ακατανόητα γιατί δεν ξέρει καλά ελληνικά). Ο κ. Ανταμπούφης συνέχισε θυμίζοντας με νόημα ότι μόνο η Χρυσή Αυγή ζητά να διωχθεί ποινικά ο Φίλης απαντώντας εμμέσως και στον Μανώλη Φανουράκη που ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να καταθέσει μήνυση εναντίον του Φίλη!
Ένα μπάχαλο δηλαδή και όλα αυτά γιατί; Δεν έχει μείζονα προβλήματα να ασχοληθεί το δημοτικό συμβούλιο;
Μ.Ξ.


Θετική παρουσία Μητσοτάκη στην Ξάνθη
Την πόλη μας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή. Λιγότερες από δέκα μέρες απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση για την αρχηγεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τους τέσσερεις υποψηφίους να ‘’οργώνουν’’ την επικράτεια, σε μια προσπάθεια επαφής με την βάση της παράταξης. Παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν οργάνωσε μια κεντρική ομιλία, στην σχετικά σύντομη συνάντηση που είχε με φίλους του κόμματος στο φουαγιέ του Z Palace υπήρξε αμεσότητα και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Με μεστό πολιτικό λόγο, ροή και ειρμό στην σκέψη του, δεν στάθηκε μόνο στην στήριξη της δικής του υποψηφιότητας, αλλά κάλεσε τους Ξανθιώτες να προσέλθουν την επόμενη Κυριακή στις κάλπες και να δώσουν το μήνυμα προς όσους αμφισβητούν το κόμμα. Τόνισε, βέβαια, ότι ζητούμενο και μότο της δικής τους παρουσίας στην διεκδίκηση της αρχηγίας είναι μια ΝΔ χτισμένη από την αρχή. Σημείωσε ότι ο ίδιος γνώρισε την ΝΔ όχι ως ένα απλό κόμμα, αλλά μια μεγάλη παράταξη και αυτός είναι ο στόχος του. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και δυνατότητές του, δεσμεύθηκε ότι σαν αρχηγός της ΝΔ θα μπορέσει να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε μελλοντικές εκλογές. Παρόντες στην συγκέντρωση και αρκετοί μειονοτικοί, που δεν έκρυψαν την εκτίμηση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του πατέρα του, και της σχέσης που έχει καλλιεργήσει η οικογένεια Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια με τους μουσουλμάνους της περιοχής.
Χ.Δ.


Ο πρ. διευθύνων σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ στην Ξάνθη
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη, είδαμε στο φουαγιέ του ξενοδοχείου και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Γιάννη Βουτσινά. Όπως διαπιστώσαμε ο κ. Βουτσινάς συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, γι’ αυτό και συναντήθηκε με φορείς του χώρου με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Στην σύντομη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της ομιλίας του.
Χ.Δ.


Πιο χαμηλοί τόνοι
Εκλογές είχαν και οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη. Στη συνεδρίαση που προηγήθηκε η Αυτόνομη Παρέμβαση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και επικρατεί στην τοπική ΕΛΜΕ έσπευσε να διατηρήσει νηφάλιους τόνους και να διαβεβαιώσει ότι ο κοινός αγώνας των εκπαιδευτικών δεν τελειώνει με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αφού παραμένουν σταθεροί στις θέσεις που είχαν διαμορφωθεί. Ομολογουμένως, υπήρχε μία ενοχική δόση, αφού τα αιτήματά τους στρέφονται ενάντια στο κόμμα που κάποτε εναντιωνόταν σφόδρα σε όσα σήμερα υλοποιεί, αλλά γενικώς πέτυχαν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και ομοψυχία.
Τελικά, πάντως στις εκλογές η «Αυτόνομη Παρέμβαση» επικράτησε μεν, αλλά έχασε σημαντικό μέρος των δυνάμεών της μαζί με δύο έδρες. Η μία πήγε στη ΔΑΚΕ και η άλλη στον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Κασάπη.
Ε.Δ.


Όλο νόημα
Πέρα από τα συγχαρητήρια, πρώτα από όλα ο Δημήτρης Μπένης κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει συγγνώμη από τους RoboSpecialists του 1ου Λυκείου, γιατί, όπως είπε: δεν ήμασταν εκεί όταν έπρεπε». Άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή και για την τελετή υποδοχής των ολυμπιονικών της Ρομποτικής σημειώνοντας ότι ούτε αυτή έγινε σωστά, αφού στήθηκε μία πρόχειρη εκδήλωση την επόμενη μέρα, χωρίς ο δήμος να προετοιμάσει, ακόμη και άλλη μέρα μια μεγάλη τελετή, με συμμετοχή όλων των σχολείων και σωστή ενημέρωση, ώστε τουλάχιστον η επιβράβευση από πλευράς του δήμου να είναι αντάξια της επιτυχίας τους!
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…