Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με την ίδια… συνταγή επιτυχίας θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό

Skoda Ξάνθη: Με την ίδια… συνταγή επιτυχίας θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό

0
skoda panathinaikos14

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές η 11άδα της ξανθιώτικης ομάδας για το σαββατιάτικο παιχνίδι

Με Λουσέρο ή Νιέτο στην αριστερή πλευρά στη θέση του τιμωρημένου Σολτάνι

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό μπήκε από χθες η Skoda Ξάνθη που ολοκλήρωσε τον κύκλο προπονήσεων σε υψηλή ένταση, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται θετικά και να μην προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

Στη χθεσινή πρωινή προπόνηση τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε τομείς τακτικής με Ραζβάν Λουτσέσκου να ζητά αποτελεσματικότητα στην αμυντική λειτουργία και στην επιθετική ανάπτυξη.

Λίγο πριν το τέλος υπήρξε και οικογενειακό «διπλό» ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση των παικτών και αν θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να υπολογίζει όμως στους ίδιους πάνω – κάτω παίκτες τους οποίους χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα και στα προηγούμενα ματς.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο Τσενάμο θα πάρει θέση κάτω από την εστία ενώ η αμυντική τετράδα δεν θα αλλάξει με τους Γουάλας (αριστερά), Μπέρτο (δεξιά) και Φλίσκα – Καρυπίδη να στελεχώνουν τα «μετόπισθεν».

Παπαστεριανός – Βασιλακάκης – Ερέα θα είναι εκτός απροόπτου οι τρεις παίκτες που θα ενισχύσουν τον άξονα πλαισιωμένοι στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής από τους Ντιμιτρόφ και Λουσέρο, με τον Αργεντινό να μετατοπίζεται στα αριστερά αντί του τιμωρημένου Σολτάνι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Καπετάνος. Ένα 2ο πλάνο αφορά την παραμονή του Λουσέρο στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Νιέτο να παίρνει θέση αριστερά και τον Ερέα να μένει εκτός.

Πάντως ο Λουτσέσκου θα αποφασίσει σήμερα για τον τρόπο που θα χτυπήσει το ματς, ανάλογα με την αγωνιστική κατάσταση του Νιέτο. Σήμερα εξάλλου θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες κι έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή με τους παίκτες να αποσύρονται στο ξενοδοχείο, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με το «τριφύλλι».

Όσον αφορά τις απουσίες, πέρα από τον Σολτάνι που είναι τιμωρημένος, δεν υπολογίζονται οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες Ζαρόπουλος, Δεμένικος και ο νεαρός Χατζητερζόγλου Οκάν που αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών.

Χωρίς προβλήματα έρχονται στην Ξάνθη οι «πράσινοι»

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα καταφθάσει σήμερα το βράδυ στην Ξάνθη η αποστολή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, έχοντας αρκετές επιλογές στα χέρια προσανατολίζεται στο να αλλάξει ελαφρώς το σύστημα και να πάει σε τακτική με «σφιχτή» άμυνα και «γεμάτο» κέντρο έχοντας ως μοναδικό προωθημένο τον Μπέργκ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ο 42χρονος τεχνικός δείχνει να εγκαταλείπει το «ρόμβο» και να σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως διάταξη το 4-5-1. Στην τελευταία δοκιμή χρησιμοποίησε τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης και τον Ατζαγκούν πίσω του, με τους Καλτσά και Αμπέντ στα άκρα. Στη διάρκεια της δοκιμής άλλαξε τον Καλτσά με τον Καρέλη. Δυάδα στον άξονα ήταν οι Κουτρουμπής και Ζέκα, ενώ η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ (δεν «σπάει» το δίδυμο των στόπερ, παρότι είναι έτοιμος ο Σάντσεθ) και Νάνο, με τον τελευταίο να δίνει στην πορεία της δοκιμής τη θέση του στον Πράνιτς.

Εκτός μάχης για τους «πράσινους» παραμένουν οι Εσιέν και Βέμερ, ενώ ο Νίνης φαίνεται πως ακόμη κι αν είναι στην αποστολή, δύσκολα θα βρεθεί στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του.

Ενός λεπτού σιγή πριν τους αγώνες στη μνήμη του Β. Κοντοβαζαινίτη

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο, στη μνήμη του αείμνηστου Βασίλη Κοντοβαζαινίτη ο οποίος «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 77 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και κηδεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτη στο κοιμητήριο Π. Φαλήρου.

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης υπήρξε δημοσιογράφο, νομικός και ποδοσφαιρικός παράγοντας επί σειρά ετών αγωνιζόμενος πάντα με ήθος, γεγονός για το οποίο γνώρισε την καταξίωση στο χώρο από τους συναδέλφους του και όχι μόνο ενώ λόγω της πολυετούς ενασχόλησης του αποτελούσε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο εκλιπών εξάλλου διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της ΕΠΑΕ ενώ υπήρξε νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στην οποία διετέλεσε και αντιπρόεδρος για αρκετά χρόνια.

Η Super League με ανακοίνωση της γνωστοποίησε την πρόθεση της για την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν τη σέντρα των αγώνων ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ο οποίος υπήρξε και μέλος του ΔΣ της Λίγκας.

SUPER LEAGUE

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

16.00: Πανθρακικός – Λεβαδειακός (NS2)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δ. Αττικής)

18.15: Παναιτωλικός – Πανιώνιος (NS1)

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

20.30: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός (NS2)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

16.00: Α.Ε.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (NS2)

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

18.15: ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια (NS3)

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

18.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής (NS2)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

20.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός (NS1)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

19.30: Αστέρας Τρ. – Πλατανιάς (NS1)

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 15

2. Παναθηναϊκός 12

3. Π.Α.Ο.Κ. 10

4. A.E.K. 10

5. Παναιτωλικός 7

6. Αστέρας Τρ. 7

7. ΠΑΣ Γιάννινα 7

8. Πανιώνιος 7

9. Skoda Ξάνθη 6

10. Ατρόμητος Αθ. 6

11. Λεβαδειακός 6

12. Ηρακλής 5

13. ΑΕΛ Καλλονής 5

14. Βέροια 5

15. Πανθρακικός 2

16. Πλατανιάς 1

Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …