Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεν προβλέπεται αύξηση στα δημοτικά τέλη στον δήμο Ξάνθης

Δεν προβλέπεται αύξηση στα δημοτικά τέλη στον δήμο Ξάνθης

0
dimotiko ian 15

Την Δευτέρα θα συζητηθεί η αναπροσαρμογή ή όχι των δημοτικών τελών – Πρόταση Κολλάρου για μείωση του κόστους των πολιτικών γάμων

Επιθυμία Δημαρχόπουλου για πλήρη απαλλαγή από τέλη για άτομα με αναπηρία άνω του 80% – Κατηγορίες Ανταμπούφη για μη είσπραξη τελών και διαγραφές οφειλών

Στην μαραθώνια αλλά και επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξάνθης την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα μία σειρά από θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν διεξοδικά.

Πρόθεση για διατήρηση των δημοτικών τελών και πιθανές μειώσεις

Τα τελευταία 14 θέματα από τα συνολικά 42 της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης σε υπηρεσίες και χώρους του δήμου (ηλεκτροδοτούμενοι χώροι, κοινόχρηστοι χώροι, καθαριότητα, φωτισμός, Κοιμητήρια, άρδευση-ύδρευση-αποχετευτικά δίκτυα Σταυρούπολης, τέλος διαφήμισης, πολιτικοί γάμοι, λαϊκές αγορές κ.ά.). Παρότι κανένα από τα επιμέρους θέματα δεν τέθηκε προς συζήτηση και ψηφοφορία, ο Δήμαρχος Ξάνθης θέλησε να δώσει το πλαίσιο και την επιθυμία που υπάρχει από την δημοτική αρχή. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, σύμφωνα και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο κ. Δημαρχόπουλος, όπως και κατά την διάρκεια της Οικονομικής, δήλωσε ότι θα προτείνει την ολική απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους πολίτες που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, τόσο για τους ίδιους, όσο και γι’ αυτούς που τους φιλοξενούν. Ο Νίκος Ανταμπούφης, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», δήλωσε ότι προφανώς συμφωνεί με την φιλοσοφία αυτή, δεν παρέλειψε όμως να στηλιτεύσει την πρακτική που υπάρχει στον δήμο για διαγραφή οφειλών, αλλά και την ελλιπή φροντίδα για την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών.

Πρόταση Κολλάρου για μείωση του κόστους πολιτικών γάμων

Η σύντομη και ανεπίσημη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη στο τέλος της συνεδρίασης προκάλεσε και την πρόταση από την πλευρά του Γιώργου Κολλάρου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από τον Δήμαρχο να εξεταστεί το θέμα της μείωσης του αντιτίμου που καλούνται να καταβάλουν στον δήμο τα ζευγάρια που προσέρχονται για την τέλεση πολιτικού γάμου. Όπως είπε, οι αριθμοί δείχνουν ότι αυξάνονται τα νέα ζευγάρια που καταφεύγουν στον πολιτικό γάμο και θα πρέπει ο δήμος Ξάνθης να σεβαστεί την επιλογή αυτή και να μειώσει το κόστος, κάτι που έχει γίνει σε άλλους δήμους της Ξάνθης, φροντίζοντας ταυτόχρονα για την αναβάθμιση της τελετής, που γίνεται κάπως πρόχειρα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …