Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό στη γάστρα

Χοιρινό στη γάστρα

0
xoirino-gastra

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο.

2 μεγάλα καρώτα ή 3 μικρότερα κομμένα σε χονδρές ροδέλες.

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χονδρές λωρίδες.

2 πράσινες πιπεριές στρογγυλές σε λωρίδες

2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια.

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 μέτρια κολοκυθάκια μπαστουνάκια

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια

3 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

50-80 γραμμάρια σκληρό κεφαλοτύρι σε κύβους μεγαλούτσικους

χυμό από 1 ή 2(αν δεν είναι πολύ ζουμερά) πορτοκάλια

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα

4 κουταλιές της σούπας λάδι

1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί ξηρό

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Το τοποθετούμε στον πάτο μιας γάστρας. Στρώνουμε από πάνω τα φετάκια του κρεμμυδιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μετά τις λωρίδες από τις πιπεριές, τα καρότα, τα κολοκύθια, χώνουμε εδώ κι εκεί τα ξερά δαμάσκηνα, ρίχνουμε από πάνω τις τομάτες και τελειώνουμε με τα μανιτάρια. Μπήγουμε τους κύβους του τυριού ανάμεσα. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το κρασί, διαλύουμε μέσα τη μουστάρδα, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό. Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Μετά ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω χωρίς αέρα για 3 ώρες χωρίς να ανοίξουμε τη γάστρα. Μετά τις 3 ώρες ανοίγουμε προσεκτικά να μη καούμε με τους ατμούς και ψήνουμε χωρίς καπάκι στους 200 βαθμούς πάλι μόνο από κάτω ,μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…