Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τοπικό σχέδιο ανάπτυξης από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Τοπικό σχέδιο ανάπτυξης από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
syriza-xanthis

Στόχος η παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού και νέες θέσεις εργασίας

Πολυμελής η παρουσία της Ξάνθης στην Κεντρική Επιτροπή

Τις βάσεις για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα νέο κόμμα μετά την αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας καθώς και την επούλωση των «πληγών» που άνοιξε αυτό στην εσωκομματική του δομή, έθεσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Η συνεδρίαση είχε εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα καθώς εξέλεξε νέο γραμματέα του κόμματος τον Πάνο Ρήγα και 3 υπουργούς στην Πολιτική Γραμματεία: τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αριστείδη Μπαλτά – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά – έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση.

5 απεσταλμένοι από την Ξάνθη

Διευρυμένη = όπως άλλωστε διασφαλίστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών στον νομό μας ΄- ήταν η συμμετοχή της Ξάνθη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές: Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Στογιαννίδης καθώς επίσης ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Χατζηθεοδώρου και το μέλος της Κ.Ε. Νίκος Καλιαμπάκας.

Πορεία από τον κομματικό στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ

Μεταφέροντας το κλίμα της συνεδρίασης ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε πως ήταν πολύ ενωτικό και πως αυτό που κυριάρχησε ως κατακλείδα και ως απόφαση ήταν η ανάγκη της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ από κομματικό σε κοινωνικό. Να επιχειρηθεί δηλαδή ένα άνοιγμα στην κοινωνία και μια διεύρυνση της κοινωνικής βάσης μέσα από δράσεις που θα έχουν ως στόχο την κοινωνία: «Θα είναι ένα νέο κόμμα αλλά με τις ίδιες αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ », επεσήμανε ο κ. Χατζηθεοδώρου. Να σημειώσουμε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίστηκε χρονικά στα τέλη Φλεβάρη.

Η παρουσία της Ξάνθης και οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ο κ. Χατζηθεοδώρου στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ξάνθης   που ήταν το καλύτερο πανελλαδικά και στους παράγοντες που συνέβαλλαν στην διαμόρφωσή του, αναφέρθηκε στην μειονότητα και στην εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος ως απότοκο της τριπλή νίκης. Συγκεκριμένα υπενθύμισε το προεκλογικό σύνθημα λέγοντας «Εμείς στην Ξάνθη ξεμπερδέψαμε με το παλιό», και όπως είπε είχε πολύ θετική απήχηση. Επίσης έθεσε τα φλέγοντα ζητήματα ου νομού μας και παράλληλα τους στόχους του κόμματος τοπικά που επικεντρώνονται στην αντιμετώπισή τους. Κυρίαρχο μέλημα – όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδώρου – είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας με πράξεις όπου θα μετουσιώνουν τον πλούτο σε θέσεις εργασίας: « Αυτό που έχουμε ως στόχο τοπικά είναι ανταποδώσουμε με πράξεις την εμπιστοσύνη που έδειξε η τοπική κοινωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωση των βουλευτών μας και όλων μας. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα με δράσεις που θα έχουν στόχο θέσεις εργασίας για τον νομό μας. Είμαστε σ’ ένα τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι δράσεις μας θα έχουν στόχο την ενεργοποίηση αυτών, της γεωθερμίας, του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα μ ε έμφαση στις μικρές συνεταιριστικές ομάδες παραγωγών», επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…