800×600
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 κιλό μύδια
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 τεμάχια κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
λίγο Ούζο, ελαιόλαδο
πάπρικα, αλάτι,
πιπέρι άσπρο και μαύρο
μπαχάρι, δάφνη
μοσχοκάρυδο, μπούκοβο
άνηθος, δυόσμος
σάλτσα ντομάτα πελντε
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μισό κρεμμύδι και ύστερα όλα τα μυρωδικά μας και ταυτόχρονα ρίχνουμε τα μύδια σβήνοντας με ούζο, και τα σκεπάζουμε με το καπάκι, μέχρι να ανοίξουν (5 λεπτά περίπου). Τα μισά τα καθαρίζουμε και τα μισά τα αφήνουμε ολόκληρα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν ομοιόμορφα τσιγαριστούν ρίχνουμε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και ξεκινάμε την διαδικασία. Ρίχνουμε τον πελντέ ντομάτας και νερό μέχρι την στιγμή που θα αρχίζει να βράζει για να ρίξουμε το κοφτό μακαρονάκι.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί και άλλο αλάτι ή κάποιο άλλο υλικό επιπλέον. Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το αφήνουμε μέχρι να πιει το νερό και μείνει με την σάλτσα του, ταυτόχρονα ρίχνουμε και ολόκληρα τα μύδια. (Ρίχνουμε και άλλο νερό μέσα στο τηγάνι με τα μύδια αν χρειάζεται). Το σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να κάτσει η θερμοκρασία και το σερβίρουμε αν θέλουμε με τυρί τριμμένο από πάνω.
ÂÂ