650 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
180 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια λευκό ρύζι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 4 1/2 φλιτζάνια)
Σε επιφάνεια κοπής κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλο στη μέση. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο σε 2 παρτίδες και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνετε το ζωμό, το βαλσαμικό ξύδι, το θυμάρι, μαύρο πιπέρι και τα αποξηραμένα σύκα και δυναμώστε την εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια μειώστε την εστία στο χαμηλό. Καλύψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.