Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξανθιώτικη… εκπροσώπηση στο Ευρωμπάσκετ 2015

Ξανθιώτικη… εκπροσώπηση στο Ευρωμπάσκετ 2015

0
hellas-pano

Δέκα φίλαθλοι από την Ξάνθη ακολούθησαν την Εθνική Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ

«Hellas – Xanthi» το πανό που έχει ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες μπασκετικές διοργανώσεις


Ξανθιώτικη… εκπροσώπηση υπάρχει στο Ευρωμπάσκετ 2015, καθώς στις εξέδρες των φιλάθλων στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας βρίσκονται περίπου 10 Ξανθιώτες φίλαθλοι, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ για την Α’ φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδας ήδη έχει παίξει σε τέσσερις αγώνες και απομένει ένας ακόμη σήμερα (στις 22:00 με αντίπαλο την Ολλανδία) για να ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων και, καθώς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ταξίδεψαν στο Κροατία για να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής

Η παρέα των Ξανθιωτών ταξίδεψε με τον επίσημο σύλλογο φιλάθλων της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ «Πελαργοί», που ως γνωστόν έχει πάρει το όνομά της από την περίφημη μασκότ της διοργάνωσης που φιλοξένησε η Αθήνα το 1987.

Συνολικά 90 άτομα ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ με τους «Πελαργούς», ενώ πολλοί ακόμη έλληνες φίλαθλοι επέλεξαν να βρεθούν κοντά στην Εθνική κλείνοντας μεμονωμένα ταξίδια με τον συνολικό αριθμό των φιλάθλων από την Ελλάδα που βρίσκεται στην κροατική πρωτεύουσα να ξεπερνάει τους 200. Ανάμεσα στους Ξανθιώτες βρίσκονται οι «φανατικοί» φίλοι της Εθνικής Μπάμπης και Χρήστος Μιχαηλίδης, οι Γιάννης Παπούδης, Γιάννης Ανδρεάδης, Πόλυς Φωτιάδης κ.α., με ορισμένους από αυτούς να έχουν ταξιδέψει με τις οικογένειες τους.

«Μεγάλη χαρά και ενθουσιασμός από το ταξίδι και τις εμφανίσεις της ομάδας»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ξανθιώτη Πόλυ Φωτιάδη μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ελλήνων φιλάθλων σε αυτό τον πρώτο κύκλο αγώνων της Εθνικής Ομάδας. Ο κ. Φωτιάδης είπε χαρακτηριστικά:

Π.Φ.: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε από κοντά τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των παικτών με το δικό μας τρόπο. Βέβαια οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές από την πλευρά τους μας έχουν αποζημιώσει με τις εμφανίσεις και τις νίκες τους και μετά από κάθε αγώνα έρχονται προς το μέρος μας για να μας ανταποδώσουν το χειροκρότημα.

Γενικά το κλίμα είναι πολύ καλό και επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός, ενώ με τους αγώνες της η Εθνική δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, γιατί όχι ακόμη και στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου».

Δεν είναι μόνο οι αγώνες που παρακολουθούν οι Έλληνες φίλαθλοι στο Ζάγκρεμπ αλλά στις… ελεύθερες ώρες, όταν δεν παίζει η Εθνική, απολαμβάνουν βόλτες σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Ο Πόλυς Φωτιάδης σημείωσε:

Π.Φ.: «Το Ζάγκρεμπ είναι μία όμορφη πόλη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και… μπασκετική, καθώς η Κροατία έχει μεγάλη αγάπη για το άθλημα. Σε δημόσιους χώρους και καταστήματα έχουμε συναντήσει μεγάλους αστέρες του μπάσκετ του παρελθόντος όπως ο Στόγιαν Βράνκοβιτς και άλλοι ξένοι παίκτες αλλά και τον δικό μας Παναγιώτη Γιαννάκη. Βέβαια έχουμε συναντηθεί και με τους τωρινούς παίκτες της Εθνικής πριν και μετά τους αγώνες και στο ξενοδοχείο της ομάδας, ενώ υπήρξε και μία εκδήλωση προς τιμήν των «Πελαργών» με την παρουσία παικτών, μελών της αποστολής, δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διοργάνωση κ.α. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν επισκεφθήκαμε το μουσείο ¨Ντράζεν Πέτροβιτς¨ που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διάσημου Κροάτη μπασκετμπολίστα που ¨έφυγε¨ σε μικρή ηλικία από τη ζωή λόγω τροχαίου δυστυχήματος».

Επιστρέφουν από το Ζάγκρεμπ και ετοιμάζονται για… Λιλ

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν κι έτσι την Παρασκευή οι Ξανθιώτες φίλαθλοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, μιας και οι αγώνες της Εθνικής θα ολοκληρωθούν στην Κροατία και η συνέχεια του Ευρωμπάσκετ θα δοθεί στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ο Πόλυς Φωτιάδης τόνισε:

Π.Φ.: «Οι αγώνες της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ για τη φάση των ομίλων ολοκληρώνονται το βράδυ της Πέμπτης κι έτσι την Παρασκευή θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Ωστόσο ορισμένοι από τους «Πελαργούς» θα παραμείνουν… εκτός συνόρων και θα ταξιδέψουν απευθείας στη Λιλ για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής. Όσο για εμάς, θα προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε ταξίδι για τις επόμενες φάσεις και τον… τελικό της διοργάνωσης (20 Σεπτεμβρίου) όπου πιστεύουμε ότι θα συμμετέχει η Ελλάδα!»

«HellasXanthi» σε όλες τις διοργανώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αδέρφια Μπάμπης και Χρήστος Μιχαηλίδης, λόγω της μεγάλης τους αγάπης για το μπάσκετ και της ενασχόλησης τους με αυτό, παρακολουθούν σε κάθε ευκαιρία τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας σε διάφορες διοργανώσεις. Μάλιστα μεταφέρουν μαζί τους και ένα «πανό» που γράφει «HellasXanthi» ώστε οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές να ξέρουν ότι έχουν τη συμπαράσταση τους σε όλα τα παιχνίδια. Το συγκεκριμένο πανό της Ξάνθης, εκτός από την πρόσφατη παρουσία του στο Ζάγκρεμπ έχει αναρτηθεί και φωτογραφηθεί το 2003 στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας και σε όλα τα μετέπειτα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φυσικά ήταν παρών και το 2005 στο Βελιγράδι και την κατάκτηση της Ευρωκούπας από την Ελλάδα! Επίσης βρέθηκε το 2007 στην Ισπανία, το 2009 στην Πολωνία, το 2011 στη Λιθουανία και πριν δύο χρόνια, το 2013 στην Σλοβενία. Ενδιάμεσα από τα Ευρωμπάσκετ μάλιστα, τα δύο αδέρφια από την Ξάνθη παρακολούθησαν και τις άλλες μεγάλες μπασκετικές διοργανώσεις, ακόμα και αυτές που διοργανώθηκαν εκτός Ευρώπης. Και η μεν Κωνσταντινούπολη για το Μουντομπάσκετ του 2010 θεωρείται για ένα πανό από την Ξάνθη εύκολος προορισμός, όμως έκανε την εμφάνιση του μέχρι και στην… Σαϊτάμα της Ιαπωνίας το 2006, στο Μουντομπάσκετ όπου είχαμε την θρυλική νίκη της Ελλάδας επί τον ΗΠΑ στον ημιτελικό και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ελπίζουμε και αυτή τη φορά η παρουσία των Ξανθιωτών φιλάθλων και του… ιστορικού «πανό» να φέρει γούρι και να οδηγήσει την Εθνική Ελλάδας στην κατάκτηση του τροπαίου!

Ευρωμπάσκετ 2015

Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα

Πέμπτη 10/09/2015

15.30: Σερβία – Ιταλία (OTE Sport5)

15.30: Ουκρανία – Βέλγιο (OTE Sport6)

16.00: Σλοβενία – ΠΓΔΜ (OTE Sport4 και ΑΝΤ1)

18.30: Βοσνία- Ρωσία (OTE Sport6)

18.45: Γερμανία – Ισπανία (OTE Sport5)

19.00: Γεωργία – Κροατία (OTE Sport4)

22.00: Ελλάδα – Ολλανδία (OTE Sport4 και ΑΝΤ1)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …