-250 γρ. φασόλια γίγαντες
-2 δαφνόφυλλα
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
-200 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
-αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια για 8 ώρες τουλάχιστον. Την επόμενη ημέρα βάζουμε αρκετό νερό και τη δάφνη σε κατσαρόλα και βράζουμε τους γίγαντες σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σουρώνουμε τα φασόλια, αφαιρούμε τη δάφνη και κρατάμε τα υγρά τους σε μπολ. Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα για 6 λεπτά περίπου. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα φασόλια. Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, και τον καβουρμά. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε αρκετό από το υγρό του βρασίματος μέσα στο ταψί, ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου.