Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

0

21 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

21 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών στο Τμήμα Καθαριότητας ανακοίνωσε ο δήμος Ξάνθης. Οι προσλήψεις είναι εποχικές με 8μηνες συμβάσεις και κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ.

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα

θέσεις

ΔΕ Οδηγός Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

4

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου(Μηχανικό Σάρωθρο)

1

ΥΕ Εργατών – τριών Καθαριότητας

15

ΥΕ Εργατών – τριών Κυνοκομείου

1

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ανοίγουν 8.879 θέσεις σε ΔΕΗ, Δήμους, Παιδικούς σταθμούς

Με τη μορφή του επείγοντος προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών το πακέτο προσλήψεων σε μια σειρά υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου. Οι αιτήσεις για τις προσλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν ως και τα τέλη του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο πρόσληψης 8.879 εποχικών υπαλλήλων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολιτιστικά κέντρα, την ΕΒΖ και τη ΔΕΗ. Ήδη τα αιτήματα λόγω των αναγκών έχουν σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προχωρήσουν οι προσλήψεις παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ζητούνται λοιπόν βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί, λειτουργοί, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, μηχανικοί, εργάτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων κλπ

Περιορισμένες οι προσλήψεις για το 2015

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης

Επιφυλακτικοί παρουσιάζονται οι εργοδότες στην Ελλάδα, περιορίζοντας τα σχέδια προσλήψεων το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 5% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 18% προβλέπει μείωση, το 51% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 26% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε -2%, μειωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

4 εκπαιδευτικές ειδικότητες για το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Νηπιαγωγοί, αγγλικών, γαλλικής, γερμανικής και άλλες θέσεις

Νηπιαγωγοί και άλλες εκπαιδευτικές ειδικότητες μπορούν να εργαστούν στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ όπως προκύπτει από σχετική προκήρυξη. Ζητούνται ειδικότητες όπως είναι για νηπιαγωγούς ΠΕ60, νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61, Θεατρικών Σπουδών, ξένων φιλολογιών.

Πέρα από τις πιο πάνω ειδικότητες υπάρχουν και άλλες που αφορούν πτυχιούχους καλλιτεχνικών, χημείας, μουσικής, πληροφορικής. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 2/9/2015 και ώρα 12:00 το βράδυ. Επίσης, λόγω της παράτασης του χρόνου Υποβολής των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ, η Υποβολή ή η Αποστολή του Σχετικού Φακέλου Δικαιολογητικών, θα γίνει αυστηρά έως την Παρασκευή 4.9.2015, 12:00 το μεσημέρι.

Ειδικότητες στο ΙΕΚ Ξάνθης

Στα ΙΕΚ Ξάνθης ζητούνται ειδικότητες:

Θεατρικών Σποδών

Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής ΠΕ61

Γαλλικής Φιλολογίας

Αγγλικής Φιλολογίας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-2016 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.540 νέων σπουδαστών σε 29 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 20 σύγχρονες ειδικότητες. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησής τους από 07/09/2015 έως 17/09/2015 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Λ ή ΕΠΑ.Σ, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr και στην γραμματεία του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη.

ΞΑΝΘΗ, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2,25410-66990 & 66991.

Δεκατρία προγράμματα έχει στα «σκαριά» ο ΟΑΕΔ

Δεκατρία προγράμματα απασχόλησης για 80.000 ανέργους προγραμματίζει να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περίπτερο του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της έναρξης της 80ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Αυτή τη στιγμή έξι προγράμματα του Οργανισμού είναι σε εξέλιξη (υποβάλλονται αιτήσεις), ενώ αρκετές άλλες δράσεις υλοποιήθηκαν το διάστημα Μάρτιος 2015 – Αύγουστος 2015.

Τα επερχόμενα προγράμματα

Τα επερχόμενα προγράμματα, που πιθανότατα θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου και σε κάθε περίπτωση εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι τα εξής:

1. Ειδικό Πρόγραμμα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελουμένων έως 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους άνω των 50 ετών.

3. Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρους ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για 1575 ωφελουμένους.

4. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις   (ΚΟΙΝΣΕΠ)

Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ, και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, θα συμμετέχει στην υλοποίηση των εξής προγραμμάτων του Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης :

5. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για τις ηλικίες 29-64 ετών. Το πρόγραμμα είχε ανακληθεί ως οικονομικά ασύμφορο και μικρής ωφέλειας για τους ανέργους. Το νέο πρόγραμμα αφορά πλέον όχι 16.000 ανέργους αλλά 26.000 και προβλέπεται εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών με βασικό μισθό και εργασιακά δικαιώματα και για τους 26.000 ανέργους.

6. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών, για την προώθησή τους εναλλακτικά σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση ή προγράμματα προώθησης στην αυτοαπασχόληση, μέσω της επιδότησης εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και λειτουργικών δαπανών, για την ίδρυση και λειτουργία νέας επιχείρησης για 18 μήνες.

7. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση (διάρκεια 12 μήνες).

8. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση (διάρκεια 12 μήνες).

9. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

10. Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 ανέργων νέων 25-29 ετών με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

11. Πρόγραμμα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών.

12. Πρόγραμμα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups.

13. Πρόγραμμα μαθητείας 4.000 νέων 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Τα «ανοικτά» Προγράμματα

Τα «ανοικτά» προγράμματα του Οργανισμού, αυτά, δηλαδή, που είναι σε εξέλιξη και υποβάλλονται αιτήσεις, είναι τα εξής:

1. Ειδικό διετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Έχει ισχύ στις 2 Διοικητικές Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα (προϋπολογισμός 170940000, εγκριθείσες θέσεις 25000).

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «Επιταγής επανένταξης» στην αγορά εργασίας (προϋπολογισμός 93310000, εγκριθείσες θέσεις 966).

3. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και των Οργανώσεων μελών αυτών, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του ΣΕΤΕ (2014) (προϋπολογισμός 4500000, εγκριθείσες θέσεις 65 από τις 200).

4. Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για Πρόσληψη Ανέργων Πλησίον της Σύνταξης (ΛΑΕΚ1) (προϋπολογισμός 81250000, εγκριθείσες θέσεις 1655 από τις 2500).

5. Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Η δαπάνη για το πρόγραμμα προκύπτει από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ΑμεΑ (προϋπολογισμός 30500000, εγκριθείσες θέσεις 1047 από τις 2300).

6. Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης (2015) (προϋπολογισμός 72327655,59, εγκριθείσες θέσεις 19101).

212 προσλήψεις στην ΕΒΖ

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων δώδεκα (212) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του εργοστασίου Πλατέος της ΕΒΖ ΑΕ που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας.

3.500 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία μέχρι το τέλος του έτους

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, βρήκε την ευκαιρία μπροστά σε ένα περίπτερο αιμοδοσίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ενώπιον εκπροσώπων τμημάτων αιμοδοσίας από μεγάλα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, να ανανεώσει την προαναγγελία του για …αιμοδοσία στον χώρο της Υγείας. Υπογράμμισε, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, σε πρώτη φάση, προκήρυξη 1.000 περίπου προσλήψεων σε νοσοκομεία, ενώ έχει εγκριθεί με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, μία δεύτερη δέσμη προσλήψεων για 2.500 γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, στον ευρύτερο χώρο της Υγείας. Δεν παρέλειψε, επίσης, να προαναγγείλει στους εκπροσώπους των νοσοκομείων, περισσότερες φιάλες αίματος αλλά και προσλήψεις παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι τις συγκεκριμένες προσλήψεις είχε αιτηθεί στην Κομισιόν κατά τη διάρκεια ταξιδίου την περασμένη Άνοιξη και έχει πάρει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…