Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπάμιες στο φούρνο με ντομάτα, δυόσμο και φέτα

Μπάμιες στο φούρνο με ντομάτα, δυόσμο και φέτα

0
bamies-fournou

– 1 κιλό φρέσκες μπάμιες

– 1/3 φλιτζ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί

– 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

– 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

– 500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με τα υγρά τους)

– 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 ματσάκι δυόσμο

-300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένουμε τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι το κοτσανάκι γύρω-γύρω, αφήνοντας έναν κώνο, χωρίς να ανοίξουμε τρύπα προς το εσωτερικό και τα σπόρια, για να μη διαλυθεί ο καρπός. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή κουνάμε απλώς το σκεύος για να μη διαλυθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το ξίδι και, όταν σχεδόν εξατμιστεί (μετά περίπου 3 – 4 λεπτά), ρίχνουμε τη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες. Μόλις ροδίσουν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Προσθέτουμε στο ταψί την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε λίγο να σταθούν, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/3 φλιτζ. τσαγιού) και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…