Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αήττητη και… ωραία η Εθνική Ελλάδας στο τουρνουά της Ξάνθης

Αήττητη και… ωραία η Εθνική Ελλάδας στο τουρνουά της Ξάνθης

0
katsikaris odigies

Θετικός ο απολογισμός στη διοργάνωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία

«Βούλιαξε» από κόσμο και τις τρεις ημέρες των αγώνων το «Φ. Αμοιρίδης»

Τη δική του ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής έγραψε το διεθνές τουρνουά μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21-23/08/2015, με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδας, Ρωσίας, Τσεχίας και Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Οι τέσσερις ομάδες αγωνίστηκαν σε συνολικά έξι φιλικά παιχνίδια, τα οποία ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας τους ενόψει της συμμετοχής στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ 2015, που θα διεξαχθεί το διάστημα 05-20 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες (Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λετονία).

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο φίλαθλος κόσμος!

tournouabasket-kosmos2Η ανταπόκριση των φιλάθλων στο κάλεσμα των παικτών και η παρουσία τους στις κερκίδες ήταν συγκινητική, όπως εξάλλου και η υποδοχή των παικτών πριν την έναρξη κάθε αγώνα. Κατά τη στιγμή που οι Έλληνες διεθνείς έμπαιναν στο γήπεδο για το καθιερωμένο ζέσταμα, ένα αυθόρμητο παρατεταμένο χειροκρότημα και συνθήματα από τους 4000 και πλέον φιλάθλους προκαλούσαν έντονα συναισθήματα, με τους παίκτες να δέχονται με ικανοποίηση τις επευφημίες. Παράλληλα και κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και μετά το τέλος τους, οι εκδηλώσεις αγάπης προς τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές ήταν έντονες, με αποτέλεσμα άπαντες στην ελληνική αποστολή στις δηλώσεις τους να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη θερμή υποδοχή που συνάντησαν.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι δεν ήταν μόνο οι Ξανθιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Φ. Αμοιρίδης» καθώς είχαν διατεθεί (και εξαντληθεί) από 1500 εισιτήρια σε εκδοτήρια σε Καβάλα και Κομοτηνή. Μετά το τέλος των αγώνων εξάλλου,

Οι παραλείψεις δεν χάλασαν τη «γιορτή»

Η συνολική παρουσία φιλάθλων και στα τρία παιχνίδια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς και στις τρεις ημέρες των αγώνων οι κερκίδες γέμιζαν ασφυκτικά, κάτι που σημαίνει ότι – με πρόχειρους υπολογισμούς –από το γήπεδο πέρασαν τουλάχιστον 12.000 θεατές (κάτι που μεταφράζεται και σε 60.000 Ευρώ έσοδα μόνο από αυτό τον τομέα). Μάλιστα καθώς είχαν πουληθεί όλα τα εισιτήρια στους αγώνες της Εθνικής (sold out) και λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους ¨άτυχους¨ που δεν είχαν προλάβει να προμηθευτούν, σε ορισμένες περιπτώσεις επιτράπηκε η είσοδος σε επιπλέον άτομα που δεν είχαν θέση και καθόταν είτε στα σκαλιά, ή μπροστά από τις εισόδους του γηπέδου. Μέσα σε αυτή τη «λαοθάλασσα» και με το θερμόμετρο να είναι στα κόκκινα ακόμη και τις βραδινές ώρες, η ζέστη μέσα στο «Φ. Αμοιρίδης» ήταν αφόρητη ανά διαστήματα. Η αίτια ήταν η βλάβη που υπήρξε στο 1 από τα 2 τεράστια κλιματιστικά που βρίσκονται στην οροφή του γηπέδου και δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις. Έτσι τα παράπονα αρκετών θεατών για την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν έλειψαν, ενώ κι άλλα μικροπροβλήματα (ελαττωματική μπασκέτα, ένας από τους δύο φωτεινούς πίνακες εκτός λειτουργίας) σχολιάστηκαν αρνητικά. Ωστόσο η συνολική επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και οι θετικές προεκτάσεις που υπήρξαν από την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στην Ξάνθη, ήταν αρκετές για να επισκιάσουν τις παραλείψεις και να επιτρέψουν στον κόσμο να χαρεί τη μεγάλη αυτή μπασκετική γιορτή που στήθηκε για ένα τριήμερο.

Αήττητη και… ωραία

Πέρα από το «εορταστικό» μέρος και στο αγωνιστικό σημειώθηκε θετικό πρόσημο, καθώς η ελληνική ομάδα νίκησε και στα τρία παιχνίδια της και ικανοποίησε με τις εμφανίσεις της. Τα αποτελέσματα του τουρνουά:

Βοσνία/Ερζεγοβίνη – Ρωσία 52-82

Τσεχία – Ελλάδα 56-70

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 40-55, 56-70

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (8ρ), Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11 (2κ), Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8 (10ρ), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2.

Ρωσία – Τσεχία 86-85

Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 93-44

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 34-22, 56-34, 83-44

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης, Καλάθης 8 (1), Σλούκας 10 (1), Αντετοκούνμπο 10 (3), Καϊμακόγλου 7 (1), Κουφός 7, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 1, Παπανικολάου 19 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 5 (1).

Τσεχία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 98-93

Ελλάδα – Ρωσία 80-65

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 39-35, 56-54, 80-65

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 11, Σπανούλης 11 (5 α), Καλάθης, Περπέρογλου 1, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 3, Κουφός 14 (11ρ), Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου, Μάντζαρης.

Το τουρνουά της Ξάνθης «κριτήριο» για τους διεθνείς – ανακοινώθηκε η τελική 12άδα του Ευρωμπάσκετ

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ότι οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στην Ξάνθη αποτέλεσαν (σε συνδυασμό με τα προηγούμενα φιλικά) το «κριτήριο» για την επιλογή από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη της 12άδας που θα αποτελέσει την αποστολή της ελληνικής ομάδας στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Έτσι μετά το τέλος του τουρνουά ανακοινώθηκε ότι «κόπηκαν» οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Δημήτρης Αγραβάνης κι έτσι οι 12 «εκλεκτοί» του Φ. Κατσικάρη για το Ευρωμπάσκετ 2015 είναι οι:

Νίκος Ζήσης (Μπάμπεργκ) 1,95μ.-Γκαρντ

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) 1,93μ.-Γκαρντ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)-1,98μ.-Γκαρντ

Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)-1,90μ.-Γκαρντ

Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός)-1,96μ.-Γκαρντ

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)-2,11μ.-Φόργουορντ

Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνιξ Καζάν)-2,04μ.-Φόργουορντ

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός)-2,02μ.-Φόργουορντ

Κώστας Παπανικολάου (Ντένβερ Νάγκετς)-2,03μ.-Φόργουορντ

Στράτος Περπέρογλου (Μπαρτσελόνα)-2,03μ.-Φόργουορντ

Κώστας Κουφός (Σακραμέντο Κινγκς)-2,13μ.-Σέντερ

Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης)-2,10μ.-Σέντερ

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…