Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Πανόπουλος: «Καλημέρα ή καληνύχτα» οι δύο δρόμοι του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πανόπουλος: «Καλημέρα ή καληνύχτα» οι δύο δρόμοι του ελληνικού ποδοσφαίρου

0
panopoulos-empros

Έκκληση για ενότητα απεύθυνε στους ιδιοκτήτες των «μεγάλων» ομάδων της Super League ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη

Το… παλεύει για να αποκτήσει τον Ισπανό Σέρχιο Αγκούζα η ξανθιώτικη ομάδα

Σε… ενωτικό κλίμα για τις ομάδες του πρωταθλήματος Super League κινήθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος με χθεσινή δήλωσή του, στην οποία κάνει έκκληση στους κ.κ. Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη να αφήσουν έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου τις διαφορές τους, εάν αυτές υπάρχουν.

Έκκληση για ενότητα από τον Χρ. Πανόπουλο

Να αφήσουν εκτός του ποδοσφαιρικού «γίγνεσθαι» τις μεταξύ τους επαγγελματικές ή διαπροσωπικές διαφορές, εάν αυτές υπάρχουν, κάλεσε ο Χρήστος Πανόπουλος τους κ.κ. Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη στη χθεσινή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ τονίζει πως θα ήταν καλό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του περνάει η Ελλάδα το άθλημα να αποτελέσει το αποκούμπι ξεγνοιασιάς και ηρεμίας για όλους τους φιλάθλους.

Η δήλωση του κ. Πανόπουλου:

«Κάνω έκκληση στους κ.κ. Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, να αφήσουν έξω από το ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι» τις όποιες διαφορές έχουν, εάν έχουν, στην επαγγελματική ή διαπροσωπική σχέση τους.

Με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, ας συμφωνήσουν στο πλαίσιο ενός έντιμου και σωστού ποδοσφαίρου. Όλοι εμείς οι άλλοι, ως είθισται, θα ακολουθήσουμε.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, είναι στο χέρι τους να κάνουν το ποδόσφαιρο πρωτοστάτη, ένα αποκούμπι ξεγνοιασιάς και ηρεμίας για όλους τους Έλληνες. Εξαρτάται από αυτούς εάν εκατομμύρια Έλληνες «πουν» ΚΑΛΗΜΕΡΑ ή ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν.

Όλα τα άλλα «συναντήσεις, «συνεδριάσεις», «μπλα – μπλα…» είναι: «Για να είχαμε να λέγαμε.» Για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας αυτό πρέπει να γίνει. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.

Υ.Σ.: Προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως τα ονόματα έχουν γραφτεί με αλφαβητική σειρά», κατέληγε η χθεσινή ανακοίνωση του Πανόπουλου.

Συνέχεια με προπονήσεις στα Πηγάδια

Εν τω μεταξύ την πρώτη της προπόνηση μετά την επιστροφή της από τη Βουλγαρία, έκανε χθες το απόγευμα η ξανθιώτικη ομάδα στο προπονητήριο των Πηγαδίων.

Μετά τη 10ήμερη παραμονή στο Πράβετς και τα τρία φιλικά με την αλβανική Τέουτα (νίκη 2-1 για Ξάνθη), Σλάβια Σόφιας (νίκη 3-2 για Ξάνθη) και Πλατανιά (0-0), το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε την Παρασκευή, ενώ για το Σαββατοκύριακό δόθηκε στους παίκτες ρεπό. Έτσι οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν χθες το απόγευμα στις προπονήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα πέρα από τις προπονήσεις η Skoda Ξάνθη θα δώσει και τέσσερα φιλικά παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τον Πανσερραϊκό (1/8) και την Βέροια (5/8) εκτός έδρας, αλλά και τους Ηρακλή (8/8) και Πανθρακικό (14/8) στο γήπεδό της.

Το «παλεύει» για τον Αγκούζα

Συνεχίζει να το «παλεύει» η Skoda Ξάνθη για να πραγματοποιήσει μία «δυνατή» μεταγραφή, από την 2η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης (Καστίγια).

Ιθύνοντες της ξανθιώτικης ΠΑΕ είχαν το προηγούμενο διάστημα επαφές με τον ισπανικό σύλλογο και ρώτησαν για τον Σέρτζιο Αγκούζα, και το ενδεχόμενο απόκτησης του. Πρόκειται για 23χρονο (γεν. 02/09/201992) και αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού μέσου.

Την περασμένη σεζόν (2014-15) έγραψε στο κοντέρ 23 συμμετοχές και 5 γκολ με την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ (Real Madrid B Castilla) έχοντας μεταπηδήσει στις ακαδημίες του συλλόγου σε ηλικία 16 ετών.

Σημειωτέον πως πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος έχει φτάσει να αγωνιστεί μέχρι την Segunda Division.

Όσο για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο συλλόγων για την μετακόμιση του Ισπανού παίκτη στην Ξάνθη, σύμφωνα με τη marcasl η Ρεάλ Μαδρίτης βάζει ως βασική προϋπόθεση για το deal, την διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης 30% από την Ξάνθη.

Συγχρόνως θέλει να΄χει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την μελλοντική απόκτηση του παίκτη, με κάποιες ρήτρες εξαγοράς των δικαιωμάτων του ανεξάρτητα από τις προτάσεις που θα φτάσουν μελλοντικά στην Ξάνθη.

Επί του παρόντος πάντως το μεγάλο «αγκάθι» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, έχει να κάνουν με τις ετήσιες αποδοχές του νεαρού ποδοσφαιριστή και όχι τόσο με τους όρους της Ρεάλ. Ο Αγκούζα δεν είναι διατεθειμένος – τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο – να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό της ξανθιώτικης ομάδας με λιγότερα από 140-150 χιλιάρικα το χρόνο, χρήματα που ξεφεύγουν από τον οικονομικό προϋπολογισμό της Ξάνθης εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών συνεχίζονται με τους Ξανθιώτες να δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να καταφέρουν να «ψήσουν» την Ρεάλ και τον αρχηγό της δεύτερης ομάδας των Μαδριλένων να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεπό του Παύλου Μελά Κουτσού στην 3η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Τα αποτελέσματα και η διαμόρφωση της βαθμολογίας Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η 3η αγωνιστική τ…