-200 γρ. βούτυρο
-1 φλ. πατικωμένη μαύρη ζάχαρη
-1/2 φλ. ζάχαρη
-2 αβγά
-1 κ.σ. γάλα
-1 κ.γ. βανίλια
-1 3/4 φλ. αλεύρι
-2 κ.γ. μπέικιν
-1/2 κ.γ. αλάτι
-2 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
-1 ή 2 φλ. κομμάτια σοκολάτας (ανάλογα τα γούστα)
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι καλά. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και βάζουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε για 9′ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180. Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψάκι και μετά τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.