Για τη ζύμη
-120γρ. βούτυρο 82%
-90γρ. ζάχαρη άχνη
-30γρ. πούδρα αμυγδάλου
-1 αβγό
-240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα φουντουκιού
-200γρ. βούτυρο 82%
-180γρ. ζάχαρη άχνη
-3 αβγά (140γρ.)
-200γρ. πούδρα φουντουκιού
-200γρ. αλεύρι
Για τη διακόσμηση
-10-12 βερίκοκα, ώριμα ή άλλα φρούτα εποχής
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη μισή ποσότητα αλευριού και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Βάζετε στο μίξερ το φτερό και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρετε μία εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος και την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε επιφάνεια εργασίας. «Ντύνετε» με τη ζύμη μία ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC και ψήνετε την ζύμη της τάρτας για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Την αφήνετε να κρυώσει.
Φτιάχνετε την κρέμα φουντουκιού: Στον κάδο του μίξερ ή σε μπλέντερ, ανακατεύετε καλά τη μισή ποσότητα αλευριού με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς κρεμώδες μίγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα
Αφού κρυώσει η τάρτα, με σακούλα ζαχαροπλαστικής στρώνετε πάνω μία λεπτή στρώση κρέμας φουντουκιού και από πάνω στρώνετε τα βερίκοκα. Ψήνετε την τάρτα στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά.