Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην Αργεντινή στραμμένα τα «ραντάρ» της Skoda Ξάνθη

Στην Αργεντινή στραμμένα τα «ραντάρ» της Skoda Ξάνθη

0
bala-argentina

Τρεις Αργεντινοί ποδοσφαιριστές προτάθηκαν στην ξανθιώτικη ομάδα!

Τις επόμενες ημέρες οι οριστικές αποφάσεις αλλά και οι ανακοινώσεις για διαρκείας – προετοιμασία

Στην Αργεντινή έχει στραμμένα τα «ραντάρ» της η Skoda Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες καθώς γίνονται επαφές και προσπάθειες για συμφωνία με τρεις παίκτες που προέρχονται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο προχωρημένες, καθώς με άλλους έχει έρθει σε επαφές και συζητήσεις κι ένας από τους λατινοαμερικάνους έχει απλά προταθεί στους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας οι οποίοι θα εξετάσουν στη συνέχεια τις προοπτικές συμφωνίας μαζί του.

Σοτέλο ο… αντί-Παπάζογλου;

Η περίπτωση που βρίσκεται σε ποιο προχωρημένο στάδιο είναι αυτή του Γκιγιέρμο Σοτέλο. Ο 24χρονος (γεν. 01 Ιαν. 1991) κεντρικός αμυντικός ανήκει στην Ουρακάν (1η κατηγορία Αργεντινής) και, σύμφωνα με τα ΜΜΕ από τη «χώρα του τάνγκο», οι δύο ομάδες (Ξάνθη και Ουρακάν) βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον μονοετή δανεισμό του, με προοπτική αγοράς το καλοκαίρι του 2016.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία απομένει μόνο να σταλθούν τα υπογεγραμμένα συμβόλαια από τις εμπλεκόμενες πλευρές έτσι ώστε ο Σοτέλο να μετακομίσει στην Ξάνθη. Εφ’ όσον αποκτηθεί, έστω και με τη μορφή δανεισμού, ο ύψους 1.80μ. αμυντικός θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τάσου Παπάζογλου στα μετόπισθεν της άμυνας, ενώ θα μπορεί να βοηθάει και ως ¨backup¨ στο αριστερό άκρο της άμυνας όπου έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

Να σημειώσουμε ότι ο Σοτέλο έχει αρκετά «γεμάτες» χρονιές με τη φανέλα της Ουρακάν (56 συμμετοχές από το 2013) με την οποία έχει κατακτήσει ένα κύπελλο κι ένα σούπερ καπ Αργεντινής.

Εξάλλου με την επικείμενη απόκτηση του Αργεντινού φαίνεται ότι τελειώνουν οι προσθήκες στην άμυνα και ανοίγει οριστικά η πόρτα της εξόδου (εφ’ όσον καταφθάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ικανοποιητική πρόταση μεταγραφής) στον Γούτα, μιας και για το κέντρο της άμυνας υπολογίζονται οι Λισγάρας, Καρυπίδης, Οκάν Χατζητερζόγλου και ο Σοτέλο, εάν ολοκληρωθεί φυσικά θετικά η συμφωνία.

Θέλει και Ναγιάρ

Ο 2ος Αργεντινός τον οποίο έχει «τσεκάρει» η Skoda Ξάνθη είναι ο Σεμπαστιάν Ναγιάρ. Ο Ναγιάρ αγωνίστηκε πέρσι στην Κέρκυρα, αφήνοντας πολύ θετικές (αγωνιστικές) εντυπώσεις, ενώ πριν λίγο καιρό έλυσε το συμβόλαιό του με τους «Φαίακες» κι έτσι ο μάνατερ του διαπραγματεύεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που πιθανότατα θα είναι και πάλι η Ελλάδα. Εξάλλου εκτός από την Ξάνθη για τον Ναγιάρ ενδιαφέρονται οι Ατρόμητος Αθηνών και Παναιτωλικός.

Ο 27χρονος (γεν. στις 10/5/1988) είναι ύψους 1.89μ. και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, θέση όπου η Ξάνθη ψάχνει ενίσχυση μετά τη φυγή του Κριστιάν Ομπόντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναγιάρ ξεκίνησε από την Μπόκα Τζούνιορς και στη συνέχεια αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Αλκμάαρ και Ουέλβα, πριν έρθει το καλοκαίρι του 2014 στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας με την οποία αγωνίστηκε σε 37 ματς (4 γκολ).

Προτάθηκε ο Φαβάλι

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός Λούκας Φαβάλι, ετοιμάζεται – σύμφωνα με πληροφορίες από την Νότιο Αμερική – για επιστροφή στην Ελλάδα. Εμπόδιο πάντως για να ξανακάνει το ταξίδι Αργεντινή – Ελλάδα φαίνεται ότι παραμένει το συμβόλαιό του με την Ουρακάν.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, Λούκας Φαβάλι, έχει προταθεί σε αρκετές ομάδες της Super League, μεταξύ αυτών σε Ξάνθη και Παναιτωλικό.

Μπορεί το συμβόλαιο, με το οποίο είναι δεμένος με την Ουρακάν να αποτελεί για την ώρα εμπόδιο, ωστόσο εξετάζεται γιατί αποτελεί δοκιμασμένη λύση και σε καλή ηλικία. Είναι 29 ετών και έχει φορέσει στην Ελλάδα με επιτυχία τις φανέλες των Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ατρομήτου, Λεβαδειακού και Παναιτωλικού.

Αφότου έφυγε από τη χώρα μας, επέστρεψε στην πατρίδα του Αργεντινή για να αγωνιστεί κατά σειρά με Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα και Ουρακάν. Υπενθυμίζεται ότι στην Ουρακάν αγωνίζεται και ο Γκιγιέρμο Σοτέλο, που φέρεται να αποτελεί παίκτη που βρίσκεται στο στόχαστρο της Ξάνθης.

Ο Φαβάλι μπορεί να παίξει ως μέσος, επιτελικός μέσος και αριστερό χαφ, θέσεις για τις οποίες «ψάχνεται» η ξανθιώτικη ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα γίνει κάποια επαφή ανάμεσα στις δύο πλευράς, πέρα από την πρόταση που έγινε από τον μάνατζερ του στους παράγοντες της Skoda Ξάνθη.

Στην Ξάνθη στέλνουν το Ρομπέρ τα κυπριακά ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ, δεδομένη θεωρείται στην Κύπρο – σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας – η μεταγραφή του Μπερτράν Ρομπέρ στη Ξάνθη. Ο 32χρονος χαφ, που είχε αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και Πανθρακικό πριν από μερικά χρόνια, φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ξανθιώτικου συλλόγου, αφού έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο 31χρονος αγωνίζεται ως «10άρι» και ως αριστερός χαφ και δεν αποκλείεται τελικά να αποτελέσει τον «εκλεκτό» για την ενίσχυση της ομάδας.

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες (ίσως και σήμερα) για την εξέλιξη κάποιων από τις παραπάνω υποθέσεις, πιθανότατα για τον Σοτέλο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τις κάρτες διαρκείας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως επίσης και για την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη που θα γίνει στο Πράβετς (μέσα Ιουλίου) και τα φιλικά. Έτσι θα αρχίσει ουσιαστικά και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας που έχει οριστεί για τις 05 Ιουλίου.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…