Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στριφτάρια με πικάντικη σάλτσα στο πήλινο

Στριφτάρια με πικάντικη σάλτσα στο πήλινο

0
striftaria-pilino

-200 γρ στριφτάρια ή όποιο άλλο κοφτό ζυμαρικό

-4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (μια για τα μακαρόνια)

-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμέννη

-2 κουτ. σούπας αποξηραμένα μανιτάρια

-1 καυτερή πιπεριά ή ένα κοφτό κουτ. γλυκού μπούκοβο

-2-3 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε λωρίδες

-300 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα

-Αλάτι και πιπέρι

-50 γρ παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι μαλακό

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20 λεπτά. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε 1/2 κουτ. αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο. Τα δικά μου έλεγαν 6 λεπτά. Στραγγίζουμε προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας λάδι ανακατεύουμε να μην κολλήσουν και αφήνουμε να μας περιμένουν. Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουτ, ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και σουρώνουμε το νερό που μούλιασαν. Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα στραγγισμένα μανιτάρι και το μπέικον και ανακατεύουμε να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και την πιπεριά ή το μπούκοβο και μέρος από το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και να δέσει. Σε πήλινο ατομικό σκεύος ή σε μικρό πυρέξ βάζουμε μέρος από τα ζυμαρικά προσθέτουμε λίγη σάλτσα, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την σάλτσα και μοιράζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.

Μεταφέρουμε τα πήλινα σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς και αέρα) στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά ίσα να λιώσει το τυρί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…