Σχόλια 12/06/15

0
Να δείτε που στο τέλος οι επαναπροσληφθέντες της ΕΡΤ θα πάρουν και επίδομα ψυχικής οδύνης λόγω πρόσκαιρης ανεργίας και πρόωρη σύνταξη ως αντιστασιακοί!


Αποκατάσταση
Α, όλα κι όλα! Ενδιαφέρον για την αποκατάσταση την επαγγελματική δείχνουν τα μέλη της κυβέρνησης. Κυρίως δε μελών της οικογένειάς τους καθώς και συγγενών. Πρόσφατο δείγμα οικογενειακής αλληλεγγύης η Περιφερειάρχης κ. Δούρου. Αποκατέστησε επαγγελματικά το σύντροφό της αλλά και τον αδελφό της. Και οι δύο στην Περιφέρειά της.
-Χωρίς άλλα σχόλια βεβαίως…
«Ε»


Δολοφονία του Β. Γιακουμάκη
Εισαγγελική εντολή για άσκηση δίωξης κατά παντός υπευθύνου για την ανθρωποκτονία με πρόθεση το άτυχου σπουδαστή Β. Γιακουμάκη. Ξαφνιαστήκατε; Ιδού λοιπόν πως η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή μετά την εντολή του Εισαγγελέως.
Ιδού λοιπόν πως μάλλον έχουμε και δολοφονία του άτυχου νέου. Ιδού λοιπόν πως δημιουργούνται υποψίες για το πόρισμα του ιατροδικαστή. Ιδού λοιπόν πολλά νέα ερωτηματικά για την όλη υπόθεση μιας σχολικής ευθύνης μαθητών και καθηγητών που έγινε προσπάθεια να κουκουλωθεί.
Όχι ότι μπορεί εύκολα να βγει η αλήθεια. Αλλά τουλάχιστον θα γίνει προσπάθεια για εντοπισμό των ενόχων.
«Ε»


Ξεκίνησε η προετοιμασία του νέου ενθέτου
Τέλη Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το νέο ένθετο για το καλοκαίρι και τις ομορφιές του, τις ευκαιρίες του για ταξίδια και εκδρομές στην Περιφέρειά μας. Ήδη γίνεται η προετοιμασία του και με την ευκαιρία αυτή καλούνται όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν να διαφημιστούν στο ένθετο του καλοκαιριού να επικοινωνήσουν με την εφημερίδα μας στο τηλέφωνο 25410 77828.
Το ένθετο κυκλοφορεί σε 15.000 αντίτυπα, διανέμεται από 8 εφημερίδες από τον Έβρο μέχρι και τις Σέρρες και διαβάζεται από 50.000 αναγνώστες.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία προβολής σε επίπεδο Περιφέρειας.
«Ε»


Ο ρωσικός αγωγός
Το θέμα των αγωγών ενέργειας για την Ευρώπη, άρα και τη χώρα μας, είναι μια παλιά ιστορία. Και με αρκετή διάψευση, να μην πούμε όνειρα που έμειναν όνειρα, παρά τις υπογραφές που υπήρξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Θυμόμαστε τους πανηγυρικούς λόγους, τις φωτογραφίες, τις δηλώσεις και τις υπογραφές στη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!
Μάλιστα με τον εν λόγω αγωγό ασχολήθηκαν 2-3 ελληνικές κυβερνήσεις. Και τελικά, όπως είναι γνωστό, ο αγωγός δεν έγινε. Πράγμα που σημαίνει πως και η νέα ιστορία με τον αγωγό από Ρωσία μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Σκοπίων και Σερβίας, μπορεί να μπουν κάποιες υπογραφές, όμως είναι δύσκολο εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Κι αυτό διότι το μεταφερόμενο ενεργειακό υλικό, αέριο στην περίπτωση αυτή, επειδή προέρχεται από τη Ρωσία δεν βρίσκει σύμφωνους ΗΠΑ και άλλες χώρες που επιθυμούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη χώρα αυτή.
Γι’ αυτό έχει πάρα πολλές πιθανότητες, να γίνει ο αγωγός ΤΑΡ, διότι είναι συμφερόντων Αζερμπαϊτζάν και άλλων. Αυτά για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα…
«Ε»


Απάτη με το ελαιόλαδο
Ιδού νέα ελληνικής προέλευσης απάτη που τη διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και αφορά το λάδι που πωλούν επιτήδειοι απατεώνες ως δήθεν γνήσιο «εξαιρετικά παρθένο». Πρόκειται, κι εδώ είναι η απάτη, για σπορέλαια που χρωματίσθηκαν τεχνητά.
Η όλη απάτη είναι στημένη πολύ πονηρά. Πρώτον στη συσκευασία υπάρχουν ονόματα περιοχών από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, δεύτερον είναι νοθευμένα σπορέλαια και χρωματισμένα (άρα επικίνδυνα).
Μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν τα λάδια τους –μαϊμού στην Μακεδονία και τη Θράκη.
Συμπέρασμα και παρότρυνση για την προστασία των καταναλωτών. Όχι αγορά λαδιού από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές, όχι άγνωστους και περιφερόμενους. Είναι απάτη 100%!
«Ε»


Ευγενείς ιχθυο-πρωτοβουλίες
Το Σάββατο 6 Ιουνίου έγινε η 1η Ψαρευτική Συνάντηση στην παραλία Φαναρίου. Το κατάστημα ειδών αλιείας Μαρίας Τζικάκη στο Πόρτο Λάγος, και συγκεκριμένα ο γιος της ιδιοκτήτριας, Τάσος Τζικάκης, είχε την πρωτοβουλία της αλιευτικής αυτής συνάντησης με είκοσι ερασιτέχνες ψαράδες από Ξάνθη και Κομοτηνή να ψαρεύουν με καλάμια από τον γιαλό όλο το βράδυ. Για περισσότερο ενδιαφέρον δόθηκε η μορφή διαγωνισμού στην συνάντηση, με τους 3 πρώτους σε κιλά ψαριών να κερδίζουν εκτός από το κύπελλο και ένα καλάμι ψαρέματος μεγάλης αξίας έκαστος. Την συνάντηση συνέδραμε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ξάνθης, ενώ, όπως είχε συμφωνηθεί, τα 26 κιλά ψαριών που έπιασαν εκείνο το βράδυ δωρήθηκαν στο πρ. Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν μικρή η ποσότητα που δόθηκε ως προσφορά. Καλό είναι, όμως, να μένουμε στην διάθεση και στην ανιδιοτελή κίνηση των συμπολιτών μας, άσχετα με το μέγεθός της, πολλώ δε μάλλον όταν αφορά πρωτοβουλίες εν τη γενέσει τους.
Χ.Δ.


Μαύρη ‘’μαυρίλα’’ στις επιχειρήσεις
Πάνω από μία στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα απασχολεί αδήλωτους εργαζόμενους, σύμφωνα με έρευνα για το 2015. Είναι γνωστό το φαινόμενο της ‘’μαύρης’’ εργασίας, εντονότερο τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να αποφύγουν επιπλέον έξοδα σε ασφαλιστικά, κυρίως, ταμεία. Σε 5.129 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά μόνο τον Φεβρουάριο, βρέθηκαν να απασχολούνται αδήλωτοι εργαζόμενοι σε ποσοστό 13,22%. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εντός του έτους μέχρι στιγμής αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 88.249.722 ευρώ. Πρόστιμα που επιβλήθηκαν άμεσα και επιτόπια κατά αρμοδιότητα του ελεγκτή, καθώς η ‘’μαύρη’’ εργασία αντιμετωπίζεται πλέον ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση. Τα πρόστιμα έχουν πλέον αυστηροποιηθεί και ανέρχονται στο… 18πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν την τακτική, ελπίζουν απλά ότι δεν θα τύχουν ποτέ ελέγχου. Αν και όταν όμως τύχουν… ‘’μαύρα τα γραμμένα τους’’.
Χ.Δ.


Ενιαία τιμή βιβλίου: Θησαυρίζουν λίγοι
Είχαμε αναφερθεί πρόσφατα με ρεπορτάζ στην ανάγκη επαναφοράς της Ενιαίας Τιμής βιβλίου. Από την στιγμή που καταργήθηκε η ασφαλιστική αυτή δικλείδα, τα μικρά βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι βλέπουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο, ενώ κάποια -μετρημένα- μεγάλα βιβλιοπωλεία κάνουν ασύλληπτες εκπτώσεις, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Όσο ίσχυε η Ενιαία Τιμή στον χώρο του βιβλίου, τα πράγματα λειτουργούσαν ως εξής: όλα τα βιβλία τα δύο πρώτα χρόνια από την έκδοσή τους δεν μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη έκπτωση από 10%. Μετά τα δύο χρόνια, οι βιβλιοπώλες και οι εκδότες ήταν ελεύθεροι να κάνουν όποια έκπτωση ήθελαν. Πριν από περίπου ένα χρόνο η Ενιαία Τιμή καταργήθηκε και έπειτα από πολλές πιέσεις των εκδοτών ισχύει μόνο για την πρώτη έκδοση και όχι για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Σταθάκης είπε ότι υπάρχει στην κυβέρνηση η σκέψη να επανέλθει η Ενιαία Τιμή. Οι βιβλιοπώλες φτάνουν να μιλούν για ένα απίστευτο ολιγοπώλιο με 5-6 εκδότες και τρεις μεγάλους βιβλιοπώλες. Προφανώς, η Γαλλία και η Γερμανία δεν ξέρουν τι τους γίνεται, που διατηρούν την Ενιαία Τιμή, ενώ εμείς απορυθμίσαμε μια αγορά που πήγαινε καλά και συνέβαλε στον πολιτισμό και την παιδεία.
Χ.Δ.


Ένα sexy δημοτικό συμβούλιο…
Το «σώσε» έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και για τους οίκους ανοχής! Όχι γιατί δεν συμφωνούσαν με τον αριθμό που αποφάσισε να εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας ή για την χωροθέτηση γενικά αλλά γιατί καθυστερεί επί 5 μήνες η υπηρεσία μια άδεια ενός οίκου στην δυτική είσοδο της πόλης. Το θέμα έφερε ο Χ. Πούλιος και μαζί με τον Θ. Ξυνίδη υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του επιχειρηματία, καταγγέλλοντας την υπηρεσία για κωλυσιεργία αλλά και εμπλέκοντας και δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος – όπως άφησαν να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς– κάνει τα χατίρια του ανταγωνιστή του επιχειρηματία για να βγει η άδειά του με την νέα κανονιστική. Όπως είναι φυσικό στην διακοπή που έγινε για να ζητηθεί η άποψη της νομικής υπηρεσίας καθώς ο δήμαρχος προβληματίστηκε αυτό που συζητιόταν ήταν ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος και όλοι κοιτούσαν με μισό μάτι ο ένας τον άλλον… Για να αποφορτίσει το κλίμα ο κ. Ξυνίδης επιστράτευσε το χιούμορ του που ως γνωστόν διαθέτει εν αφθονία. Είπε λοιπόν ότι «αυτό το δημοτικό συμβουλίου είναι πολύ σέξι και διακόπηκε γιατί ερεθίστηκε το σύνολο»! Φυσικά έπεσε το γέλιο…
Μ.Ξ.


Λογιστές σε έκτακτη ανάγκη
Φυσικά και θα δοθεί παράταση για την προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων αφού φτάσαμε ήδη στις 12 του μήνα και μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχουν καν αναζητήσει το λογιστή τους για να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Εκτός αυτού, το σύστημα «προδίδει» συνέχεια τους λογιστές, οι οποίοι ακόμη περιμένουν την τροπολογία που θα προωθήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το ενδιαφέρον της χθεσινής ημερίδας για τους λογιστές ήταν ο μεγάλος όγκος ερωτήσεων για τα εισοδήματα των Ελλήνων που δουλεύουν στο εξωτερικό. Πάντα υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά λόγω της σημαντικής αύξησής τους τον τελευταίο χρόνο, αναγκαστικά πληθαίνουν και οι περιπτώσεις προς διευκρίνιση.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…