150 gr. πλιγούρι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μεγάλα λεμόνια
5-6 φύλλα δυόσμο
50 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το πλιγούρι μαζί με 200 ml. ζεστό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να μαλακώσει και κατόπιν στραγγίζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά.
Επιλέγουμε μεγάλες σφιχτές ντομάτες, πλένουμε και αφαιρούμε από τις ντομάτες σπόρους και σκληρά σημεία με πολύ «ψίχα». Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ντομάτες.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα λαχανικά και το πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις!
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί και να γίνει δροσερή! Στην σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι. Το λεμόνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξύδι λευκό.