Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 4 εποχικές προσλήψεις στους Παιδικούς του Δήμου Αβδήρων

4 εποχικές προσλήψεις στους Παιδικούς του Δήμου Αβδήρων

0

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών μέχρι τις 23 Ιουνίου

Στον αέρα είναι από χθες προκήρυξη του Δήμου Αβδήρων για 4 δίμηνες προσλήψεις στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Νομικό Πρόσωπο Κέντρο Υγείας Κοινωνικής Φροντίδας οι θέσεις αφορούν:

2 ΥΕ καθαριστριών

2 ΥΕ προσωπικού Καθαριότητας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στο Νομικό Πρόσωπο μέχρι της 23 Ιουνίου.

Εν αναμονή των 5μηνων οι δήμοι

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Στο περίμενε βρίσκονται οι δήμοι του νομού μας περιμένοντας πως και πώς να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που το βλέπουν ως «μάνα εξ ουρανού» που θα τους λύσει τα χέρια μιας και το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ή έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες τους.

Περιμένουν τα παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης η διαδικασία βρίσκεται στον ΟΑΕΔ καθώς έχουν ανακοινωθεί οι προσωπικοί πίνακες έχει παρέλθει η διαδικασία των ενστάσεων και απομένει η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων και τα παραπεμπτικά που θα δοθούν σε κάθε ωφελούμενο με το οποίο θα γίνει η κατανομή τους στις υπηρεσίες. Ακολουθεί η υποβολή και ο έλεγχος από τις υπηρεσίες του δήμου σε διάστημα 1 μηνός από το παραπεμπτικό. Κατά συνέπεια αν όλα εξελιχθούν ομαλά οι προσλήψεις θα γίνουν περίπου αρχές Αυγούστου.

2.513 προσλήψεις εποχικών σε δήμους, σχολές, υπουργεία

Ευκαιρίες απασχόλησης µε σύµβαση τριών έως έντεκα µηνών

Σε 2.513 ανέρχονται οι νέοι εποχικοί εργαζόµενοι που θα προσληφθούν σε δήµους, υπουργεία και σχολές της χώρας. Ηδη εγκρίθηκαν µε ΠΥΣ 1.019 θέσεις εποχικών σε δήµους, κοινωφελείς επιχειρήσεις και νοµικά τους πρόσωπα. Αιτήσεις υποβάλλονται και για 384 ακόµα θέσεις, µεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν 140 για τις παιδικές εξοχές Αγίου Ανδρέα. Εκατόν εξήντα εννέα θέσεις διδακτικού και επιστηµονικού προσωπικού κατανέµονται σε στρατιωτικές σχολές, ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και 30 θέσεις στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού στο ΓΕΑ. Για το πρόγραµµα δακοκτονίας 2015 απαιτείται η πρόσληψη 792 εποχικών κατηγορίας ΠΕ και ΥΕ µε συµβάσεις διάρκειας έως 30 Νοεµβρίου. Θα στελεχωθούν επίσης η ΔΕΗ, το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Πολιτισµού. 800 επικουρικοί γιατροί σε νοσοκοµεία και 301 σε Κέντρα Υγείας.

Με 300 µόνιµους υπαλλήλους θα ενισχυθούν άµεσα 11 ασφαλιστικά ταµεία και η ΗΔΙΚΑ. Οι θέσεις αφορούν κυρίως διοικητικές ειδικότητες, στελέχη Πληροφορικής, µηχανικούς και βοηθητικό προσωπικό. Υπάρχει αίτηµα για 100 επιπλέον προσλήψεις στον ΟΑΕΕ, µε επιπλέον µόρια σε συµβασιούχους του, το οποίο αναµένεται να εγκριθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθµισης.

Από 22 Ιουνίου οι αιτήσεις για επιλογή επικουρικών γιατρών

800 θέσεις σε Κέντρα Υγείας

Στην πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών για ένα, δύο ή τρία έτη (ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης) θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει us επιτακτικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, έως ότου βγει «στον αέρα» η προκήρυξη των μονίμων. Ήδη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας καταρτίζεται και τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών ιατρών ανά ειδικότητα (αναρτάται στην ιστοσελίδα www.moh. gov.gr)

Στον κατάλογο έχουν δυνατότητα εγγραφής, μετά από αίτησή τους , οι ιατροί οι οποίοι:

α) απέκτησαν τίτλο ειδικότητας κατά την τελευταία δεκαετίααπό την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους. α) Είναι έλληνες πολίτες ή υπήκοοι κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δελτίο παραμονής επί μακρόν διαμένοντας, ή κάτοχοι μπλε κάρτας της Ε.Ε. ή κάτοχοι δελτίου παραμονής δεύτερα γενιάς ή κάτοχοι δελτίου άδειας παραμονής ομογενούς,

γ) είναι κάτοχοι άδειaw ή βεβαίωση άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας,

δ) είναι κάτοχοι άδειας χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας, ε) δεν κατέχουν καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας, και

στ) δεν έχουν παραιτηθεί από θέση ιατρού του ΕΣΥ ή δεν έχουν αποποιηθεί διορισμό σε θέση ιατρού ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται πως η χρονική διάρκεια της σύμβασης των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία, εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι έως και δύο έτη. Στις άγονες, νησιωτικές, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να είναι έως και τρία έτη.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν (με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986) από τις 22 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, την τοποθέτησή τους σε δυο Υγειονομικές Περιφέρειες της προτίμησής τους, ή σε μια Υγειονομική Περιφέρεια και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, ή κάποιο παράρτημα αυτού, ή στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε¬ΚΑΒ και κάποιο παράρτημα αυτού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο υπουργείο Υγείας (Γενικό Πρωτόκολλο-Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων, Τμήμα Ιατρών ΕΣΥ) ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά.

300 μόνιμοι διοικητικοί στα ασφαλιστικά ταμεία

Προσλήψεις στο ΙΚΑ στον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης έχει ζητήσει επιπλέον 100 προσλήψεις στον ΟΑΕΕ

Με 300 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων θα ενισχυθούν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Το υπουργείο Eργασίας προωθεί νέο διαγωνισμό για μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ασφαλιστικών φορέων, ενώ αναμένει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου θα στελεχωθούν 11 ασφαλιστικά ταμεία με 275 άτομα και η ΗΔΙΚΑ με 25 άτομα ειδικότητας Πληροφορικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα ο υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιπλέον 100 προσλήψεις στον ΟΑΕΕ.

Προσλήψεις στο ΙΚΑ στον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ

Στο ΙΚΑ θα προσληφθούν 145 υπάλληλοι, εκ των οποίων 100 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, 20 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και 25 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. Με 50 άτομα θα ενισχυθεί ο ΟΑΕΕ, ο οποίος θα καλύψει 45 θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, μία θέση ΠΕ Πληροφορικής, δύο θέσειςΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και δύο θέσεις ΤΕ Πληροφορικής.

Στον ΟΓΑ αντιστοιχούν 18 θέσεις, από tis οποίες οι 13 αφορούν ΠΕ και οι δύο θέσεις ΔΕ Διοικητικού. Από μία θέση μοιράζονται οι ειδικότητες: ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΤΕ Πληροφορικής.

Το ΕΤΑΑ θα εντάξει στο δυναμικό του 15 άτομα ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, δύο ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και δύο ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. Από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες: ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Δικηγόρων, ΤΕ Μηχανικών και ΥΕ Επιμελητών. Με 10 άτομα θα ενισχυθεί το NAT, το οποίο θα προσλάβει έξι άτομα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, δύο ΠΕ Πληροφορικής και δύο ΔΕ Δικηγόρων.

Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα καλυφθούν έξι θέσεις, τρεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, δύο ΔΕ Διοικητικοΰ-Λογιστικού και μία ΠΕ Δικηγόρων, ενώ στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αντιστοιχούν τρεις θέσεις (ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Μηχανικών και ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού). Το ΤΑΠ1Τ θα προσλάβει δύο ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ενώ από μία θέση μοιράζονται οι ειδικότητες ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού.

Τέλος, το ΤΑΥΤΕΚΩ θα προσλάβει τέσσερις υπαλλήλους Διοικητικού Λογιστικού Τε- χνολογική5 ή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, το ΤΠΔΥ δύο υπαλλήλους Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ και το ΕΤΕΑ δέκα υπαλλήλου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Τα πτυχία

Τα προσόντα που απαιτούνται για tis ειδικότητες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θέσεις είναι τα ακόλουθα:

ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) Α¬ΕΙ της ημεδαπής.

ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ή πτυχίο β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE), ανεξαρτήτου ειδικότητας, ή πτυχίο α’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (TEE) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομία και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα στελεχωθούν 11 ασφαλιστικά ταμεία με 275 άτομα και η ΗΔΙΚΑ με 25 άτομα ειδικότητας Πληροφορικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

280 θέσεις στην Περιφέρεια Α-ΜΘ!

70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης – Έτοιμη η προκήρυξη για 11.083 προσλήψεις στα Υπουργεία

Μέσα στον Ιούνιο θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 11.083 θέσεις σε εννέα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς τους για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Σε υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς κατανέμονται 16.415 θέσεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.

H κατανομή στα υπουργεία είναι η κάτωθι:

Οι θέσεις απασχόλησης, ύστερα από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους φορείς, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, κατανέμονται ως εξής:

* 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

* 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

* 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, η οποία είναι υποχρεωτική, για να γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων.

10 θέσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ξάνθης

7 προσλήψεις στο Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων – 3 στο Ορεινό Τμήμα της Π.Ε. Ξάνθης

Με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας – Ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης

Υποψήφιοι δεκάδων ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα ωφεληθούν από τη μεγάλη προκήρυξη για 2.587 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…