2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια του τσαγιού, χυμό ντομάτας, ανακατεμένο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 μικρό ματσάκι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού, παρμεζάνα τριμμένη ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας
αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
6 ντομάτες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
3 πράσινες πιπεριές
3 κόκκινες πιπεριές
1 φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρια
1 κουτ.της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ.του γλυκού ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ.τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε ροδέλες και τις στρώνουμε στη λαμαρίνα που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες σε ροδέλες τις πιπεριές και ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυμό ντομάτας αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά το ρύζι προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε και ρίχνουμε στο πυθμένα και στα πλαϊνά τα 2/3 του ρυζιού. Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κουκουνάρια και την φέτα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Από πάνω καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς περίπου.