Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθόπιτα με καλαμποκάλευρο

Κολοκυθόπιτα με καλαμποκάλευρο

0
kolokithopita-kalabokalevro


-1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

-4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

-½ φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες

-1 φλιτζάνι κουκουνάρι

-Αλατοπίπερο

-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

-1 κουταλιά του γλυκού baking powder

-2 αυγά

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σκεύος ψησίματος

-¼ του φλιτζανιού νερό

-½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

-Φρυγανιά τρίμμα για το σκεύος ψησίματος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και τα φρέσκα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δυο είδη αλευριού με το baking και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Τα ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο χυλό. Ρίχνουμε το χυλό στο μείγμα κολοκυθιών και ανακατεύουμε να πάει παντού. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα της προτίμησης μας και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα χυλού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή και κρύα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…