4-6 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή φρέσκο μπακαλιάρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
150 ml λευκό κρασί
500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι βρασμένα για 9-10 λεπτά
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα με χαμηλά τοιχώματα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέσα στην σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την κάππαρη και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι το φαγητό να μείνει με το ζουμάκι του. Τώρα αν θέλουμε, βγάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μέσα στην σάλτσα, τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν.
Αλλιώς σερβίρουμε τα ζυμαρικά άσπρα και τοποθετούμε από πάνω το ψάρι με την σάλτσα του.