Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρωματικό τυρόψωμο

Αρωματικό τυρόψωμο

0
tiropsomo-aromatiko

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακ. ξηρή μαγιά

1 ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές σούπας ξυρός δυόσμος ή φρέσκος

2-3 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος

2-3 κλωνάρια άνηθος ψιλοκομμένος

400 γρ φέτα τριμμένη

3 αυγά

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και ½ καυτερή

Αλάτι-πιπέρι

350 ml νερό χλιαρό

230 ml ελαιόλαδο

Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ με 3/4 νερό χλιαρό, προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα κουρκούτι πηκτό. Το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο διάστημα αυτό ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα πιπέρια, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Κλείνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε τα μυρωδικά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε την φέτα ή κάποιο άλλο τυρί, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα μυρωδικών κι ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Στο μπολ με τη μαγιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μαζί με το αλεύρι λίγο λίγο, αλάτι και ζυμώνουμε με λίγο λαδωμένα τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του, προσθέτουμε το μείγμα με το τυρί και τα μυρωδικά, ζυμώνουμε πάλι για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί να απλωθεί παντού, το σκεπάζουμε ,το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…