Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον ημιτελικό με τον Ηρακλή

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον ημιτελικό με τον Ηρακλή

0
roloi-panokipelo

Ξεσηκωμός από τους Ξανθιώτες φιλάθλους – πάει για… sold out το γήπεδο των Πηγαδίων την Τετάρτη (29/04 – 21:30)

Χωρίς προβλήματα απουσιών καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Μεγάλος ξεσηκωμός και κινητοποίηση από τους Ξανθιώτες φιλάθλους και όχι μόνο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στον αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή στο γήπεδο των Πηγαδίων θα εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια και θα σημειωθεί «sold out».

Εκτός των προωθητικών ενεργειών που έκανε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για να διαθέσει όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια, οι σύλλογοι φιλάθλων «xanthifans» και «Ακρίτες» διέθεσαν πολλά εισιτήρια σε μέλη τους και μη, ενώ η ΕΠΣ Ξάνθης και ο σύλλογος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών ΑΟΞ-Skoda εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν το φίλαθλο κοινό της Ξάνθης να δώσει το «παρών» την Τετάρτη στον αγώνα κυπέλλου και να ενισχύσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Χαρακτηριστικό του κλίματος στην πόλη της Ξάνθης οι καθημερινές συζητήσεις των φιλάθλων για το ματς με την… πίστη για πρόκριση στον τελικό, ενώ άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός οι αφίσες που αναρτήθηκαν περιμετρικά του ρολογιού στην κεντρική πλατεία με κάλεσμα προς τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όσο πλησιάζει η ημέρα του αγώνα αναμένεται να πουληθούν και τα 5300 εισιτήρια που προορίζονται για τους Ξανθιώτες φιλάθλους ενώ η ΠΑΕ Ηρακλής έχει παραλάβει 1150 εισιτήρια για τους φιλάθλους του «Γηραιού» που θα φιλοξενηθούν στη Θύρα Δ του γηπέδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με μπλόκα ελέγχου σε διάφορα σημεία (κόμβος Γεννάδιου, κόμβος Κιμμερίων κ.α.) ενώ ο έλεγχος των εισιτηρίων θα διενεργείτε με ταυτόχρονη επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητα ή Διαβατηρίου των προσερχόμενων φιλάθλων για ταυτοπροσωπία ώστε να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο γήπεδο.

Για τους Ξανθιώτες φιλάθλους τα εισιτήρια (γενική είσοδος 12 Ευρώ) πωλούνται στα εξής σημεία (η αγορά γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας):

– Γραφεία Συνδέσμου, XanthiFans, Χατζησταύρου 14 (ώρες 11:00-13:00 και 18:30-21:00).

– Κεντρική Πλατεία, Καφέ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» (ώρες 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00).

– Γραφεία ΠΑΕ Skoda Ξάνθη (ώρες 10.00 – 18.00).

Χωρίς προβλήματα η Skoda Ξάνθη

Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα θα υποδεχθεί η Skoda Ξάνθη τον Ηρακλή στον αγώνα της Τετάρτης όπου οι δύο αντίπαλοι θα κληθούν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι δύο παίκτες για το ξανθιώτικο συγκρότημα που θα απουσιάσουν είναι οι τραυματίες Χρήστος Λισγάρας και Μιχάλης Ζαρόπουλος, ενώ από εκεί κι έπειτα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει όλους τους υπόλοιπους στη διάθεση του ώστε να επιλέξει τους πιο «ετοιμοπόλεμους» για το ματς. Ο Ρουμάνος τεχνικός εξάλλου δεν σταματάει να τονίζει πως η υπόθεση πρόκριση δεν έχει κριθεί, παρά τη νίκη της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι και στη χθεσινή πρωινή προπόνηση ζήτησε την προσοχή τους στον αυριανό αγώνα και να τα δώσουν όλα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό για να είναι αυτοί που στο τέλος θα πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον αυριανό ημιτελικό η Skoda Ξάνθη θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό με νίκη ή ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ (π.χ. 0-0, 1-0, 1-1, 2-2, 2-0, 2-1 κλπ.), ενώ εάν λήξει με σκορ 0-1 το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση και, αν παραμείνει έτσι το σκορ, η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ηρακλής από την πλευρά του για να προκριθεί θέλει νίκη έχοντας σκοράρει δύο ή περισσότερα γκολ (π.χ. 1-2, 0-2, 1-3, 2-3, κλπ).

Πάει ξανά για αλλαγή ημερομηνίας ο τελικός;

Σε νέα αλλαγή της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος πιθανότατα θα οδηγηθεί η ΕΠΟ, λίγες ημέρες μετά τον ορισμό που είχε ανακοινωθεί επίσημα από την Ομοσπονδία και αφορούσε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Την ίδια ημέρα (17/05) έχει ορισθεί και ο τελικός της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ, όπου είναι πολύ πιθανή η πρόκριση του Ολυμπιακού ο οποίος στα ημιτελικά του Final 4 θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έτσι ο OTE TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας δεν θα ήθελε να δείχνει τον τελικό, ενώ την ίδια ώρα θα διεξάγεται ο τελικός του ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ και θα χάσει μεγάλο μερίδιο τηλεθέασης. Μάλιστα όπως αναφέρει το thrakisports.gr, ο OTE TV κατέθεσε από την περασμένη Παρασκευή αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Τώρα, το πότε θα πάει, θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων. Βάσει του εγγράφου που έχει σταλεί στην Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, το ΟΑΚΑ για το Σάββατο 16 Μαΐου δεν θα είναι διαθέσιμο λόγω άλλων εκδηλώσεων. Ωστόσο εφόσον προκριθεί η Ξάνθη και εφόσον δεν καταφέρει να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την 23η Μαΐου. Εκτός φυσικά και αν έχουμε αλλαγή έδρας, κάτι που σκοπεύει να διεκδικήσει τόσο η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όσο και η ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά αυτήν την στιγμή δεν νομιμοποιούνται να μιλήσουν μέχρι να ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στον τελικό από τον μεταξύ τους ημιτελικό.

Με το θέμα της ημερομηνίας του τελικού θα ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίαση, εντός της εβδομάδας το ΔΣ της ΕΠΟ οπότε θα έχουμε και τις οριστικές αποφάσεις.

Βέβαια θα προηγηθούν οι ημιτελικοί της Τετάρτης όπου ελπίδα και ευχή όλων των Ξανθιωτών είναι να προκριθεί στον τελικό η Skoda Ξάνθη. Από το άλλο ζευγάρι της τετράδας ο Ολυμπιακός θα πάρει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την πρόκριση καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει στη Ριζούπολη με σκορ 0-3 τον Απόλλων Σμύρνης.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…