Σχόλια 27/04/15

0
koyvelis-empros
Μοναδική ελπίδα για συμφωνία πλέον να στείλουμε στο επόμενο Εurogroup τη Ζωή. Θα φύγουν και οι 18 από την ευρωζώνη…


Άτολμος πολιτικός
Τον ονομάτησε ο Α.Σαμαράς προχθές στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. Και δεν ήταν άλλος από τον π. πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος προτάθηκε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηριζόμενος από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και βέβαια από άλλους.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Κουβέλης αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων αρνούμενος να δει την σωτηρία της πατρίδας ικανοποιώντας τον αριστερό του εγωισμό πως θα ήταν ο εκλεκτός επιλογής Τσίπρα.
Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά για να αντιληφθούμε με δραματικό τρόπο ότι η Ιστορία γράφεται συχνά από άτολμους πολιτικούς.
«Ε»


Ανακύκλωση
Δυο λόγια ακόμη για το μεγάλο πείραμα της εφαρμογής της ανακύκλωσης στο δήμο Ξάνθης. Μπορεί οι παράγοντες του δήμου να είναι αισιόδοξοι όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που αγνοήθηκαν όπως: Η προσπάθεια ξεκίνησε χωρίς διαφήμιση (προώθηση), χωρίς έρευνα το πού θα μπουν οι κάδοι για να έχουν απόδοση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ η τοποθέτηση κάδων στην πόλη και άλλα.
Λάθη τακτικής δηλαδή και οργάνωσης με προχειρότητα και αμφιλεγόμενη απόδοση.
Θέλει δουλειά ακόμη η υπόθεση.
«Ε»


Δημοτική Αστυνομία
Χαιρετίζουμε την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας διότι όντως η έλλειψή της σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς των δημοτών ήταν εμφανής.
Βέβαια συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι τα νέα αυτά παιδιά θα συνεχίσουν να είναι νέα στις ιδέες και τη λειτουργία τους και να μην μεταλλαχθούν –κι αυτοί – με νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική. Δύσκολο μεν, το ελπίζουμε δε. Κατά τα λοιπά, παρότι δεν ήταν το αναμενόμενο το έργο και η απόδοση της δημοτικής αστυνομίας, πιστεύουμε ότι η επανάκαμψή τους θα ακολουθηθεί και από μια νέα νοοτροπία. Διότι καλές οι βόλτες, μετράει όμως η παραγωγή έργου.
«Ε»


Αναβολή με νόημα
Αναβολή της επίσκεψης στην Ξάνθη του υπουργού Παν. Κουρουμπλή. Αιτία μάλλον η συζήτηση στη βουλή και η ψηφοφορία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εφάρμοσε η κυβέρνηση για τα αποθεματικά Ταμείων και Φορέων του δημοσίου.
Το γεγονός της «οικειοθελούς» παραχώρησης διαθεσίμων προς την κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ και μελών της κυβέρνησης. Η μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζουν οι φορείς θα τους δημιουργήσουν προβλήματα στην εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων τους.
«Ε»


Καμία συμφωνία στον ορίζοντα
Ούτε σε αυτό το Eurogroup της 24ης Απριλίου πάρθηκε κάποια απόφαση για την Ελλάδα, ενώ η φημολογούμενη δήθεν πρόοδος που έβλεπαν στην κυβέρνηση, ήταν άλλος ένα επικοινωνιακός χειρισμός ενόψει και της ψήφισης της ΠΝΠ, για να δώσουν τα χρήματά τους δήμαρχοι και περιφερειάρχες με την προοπτική της άμεσης επιστροφής τους, μετά την συμφωνία.
Αντιθέτως ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα Διεθνή Μέσα, δέχθηκε έντονη επίθεση απ’ όλους τους ομολόγους του, που τον χαρακτήρισαν ερασιτέχνη και τζογαδόρο.
Συμφωνία λοιπόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα, και βαδίζουμε προς το Μάιο, που χρειαζόμαστε, σύμφωνα με τον κ. Μάρδα 2,5-4 δις ευρώ. Όπερ σημαίνει ότι όχι μόνο τα λεφτά τους δεν θα πάρουν οι ΟΤΑ αλλά ο εσωτερικός δανεισμός θα συνεχιστεί, με ποιον άραγε επόμενο στόχο.
Η σημερινή κυβέρνηση που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι κάνουν αφαίμαξη στον ελληνικό λαό για να πληρώνουν τους τοκογλύφους, τώρα κάνει τα χειρότερα. Παίρνει τα χρήματα από το Ψυχολογικό της Ξάνθης, το Νοσοκομείο και τις Κοινωνικές δομές των Δήμων, για να πληρώσει τις δόσεις των δανείων.
Όσο για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των φορέων, ας ετοιμάζονται να πληρωθούν με «αξιοπρέπεια», όπως πληρώνονται σήμερα 1 εκ. εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας των ατέρμονων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης που έχουν νεκρώσει την οικονομία…


Δήμαρχοι… στ’ άρματα
mixoglou zagnaferisΤην Πέμπτη που μας πέρασε ο στρατός ξηράς σε όλη την χώρα τίμησε τον προστάτη του Άγ. Γεώργιο. Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη έγιναν στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι, όπου είχαμε και επίδειξη οπλικών συστημάτων. Η πομπή, με προπορευόμενο τον Διοικητή του Δ΄ Σ.Σ., σταματούσε σε κάθε ‘’όπλο’’ για να ακούσει από τον οπλίτη τα χαρακτηριστικά του. Όταν έφτασαν σε ένα μικρό πυροβόλο, ο Αντιστράτηγος κ. Μαυράκης πρότεινε αστειευόμενος να δώσουν ως ενθύμιο στον δήμαρχο Τοπείρου, κ. Μίχογλου μερικά πυρομαχικά. Αμέσως επενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζαγναφέρης, για να αποσοβήσει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι ο δήμαρχος είναι επικίνδυνος. Το χαλαρό κλίμα δεν αντιλήφθηκε προφανώς ο οπλίτης, που με στεντόρεια φωνή απέτρεψε τον δήμαρχο να πάρει, καθότι τα πυρομαχικά είναι… υψηλής εκρηκτικότητας! Το ‘’πείραγμα’’ συνέχισε με τον κ. Ζαγναφέρη να θέλει την άτυπη ‘’μάχη’’ Δημαρχόπουλου-Μίχογλου επί ίσοις όροις. «Να πάρουμε και ένα για τον Δημαρχόπουλο» είπε όλο νόημα στον Θωμά Μίχογλου, ο οποίος αρκέστηκε να χαμογελάσει.
Χ.Δ.


Τα τσιγάρα μας και… έξω
Ο γράφων τυγχάνει καπνιστής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και αντίθετος με τους ελέγχους σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Πολύ θα επιθυμούσαμε να προβλέπονται κλειστοί χώροι και για καπνίζοντες, με επαρκή εξαερισμό, ώστε να μην ενοχλεί τους γύρω η δική μας ενοχλητική και βλαπτική συνήθεια. Εφόσον όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη της πόλης μας, αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε το αναλογούν πρόστιμο, καλά θα κάνουμε να καπνίσουμε το τσιγάρο μας εκτός καταστήματος. Ποιο πρόστιμο; Εκείνο που επέβαλε το μέτρο που είχε αρχίσει να εφαρμόζεται πριν κανένα χρόνο. Αφού χαλάρωσαν οι έλεγχοι, χαλάρωσαν μαζί τους καταστηματάρχες και πελάτες, με τα σύννεφα καπνού να πληθαίνουν. Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν και πάλι κάποιες έφοδοι και βεβαιώθηκαν παραβάσεις, κυρίως στα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης. Βέβαια, με τα τραπεζοκαθίσματα να εξαφανίζονται σταδιακά από κάποια καφέ, πρέπει να ελέγξετε πού μπορείτε να καθίσετε έξω για να καπνίσετε, τώρα που δειλά – δειλά μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν.
Χ.Δ.


Έβαλαν μυαλό οι δήμαρχοι…
Εξ’ αρχής εκφράσαμε την θέση με το σχόλιό μας : «Συγχωρέστε μας Εντιμότατοι δημοτικοί άρχοντες αλλά προέχει η χώρα», την άποψη ότι οι δήμαρχοι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Απ’ ότι βλέπουμε μετά τις πρώτες σφοδρές και μεγαλόστομες αντιδράσεις άρχισαν να τα «μαζεύουν» λίγο – λίγο. Έτσι ακούσαμε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη εκεί που μίλαγε για «δικτάτορες» να λέει ότι αν πεισθούν οι δήμαρχοι ότι υπάρχει σχέδιο θα δεχτούν να δώσουν τα αποθεματικά τους». Επιτέλους επικράτησε η λογική που λέει ότι αν κάνει στάση πληρωμών το κράτος θα κάνουν θέλουν δεν θέλουν και οι ΟΤΑ. Απλά είναι τα πράγματα! Και επιτέλους είναι τουλάχιστον μικροπολιτικό και στενόμυαλο να μην βάζουν πλάτη τέτοιες ώρες! Εδώ ο κοσμάκης έχει ματώσει… και περιμένει να δει μια καλύτερη κατάσταση και βάζει πλάτη τόσο καιρό στην κυβέρνηση και οι ΟΤΑ φοβούνται μη χάσουν τα λεφτά τους δηλαδή τα λεφτά που παίρνουν από τους δημότες!
Μ.Ξ.


Οι Μηχανικοί και ο Μίχογλου
Παρότι ο δήμαρχος Τοπείρου έχει δημιουργήσει πολλά μέτωπα και συνάδελφοι του δήμαρχοι τον έχουν κάνει πέρα ο αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε να τον βοηθήσει (παρότι και γι αυτόν έχει πει λόγια) και να αναλάβει η αντιπεριφέρεια τα έργα που σταμάτησαν λόγω της παραίτησης των μηχανικών του δήμου Τοπείρου. Ήδη οι νομικές υπηρεσίες είναι στη διαδικασία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης. Αυτό όμως είναι μια προσωρινή λύση γιατί δεν μπορεί βέβαια επ΄ άπειρον η αντιπεριφέρεια να εκτελεί τα έργα του δήμου Τοπείρου. Συνεπώς ο κ. Μίχογλου πρέπει αν μη τι άλλο να στελεχώσει την υπηρεσία του με μηχανικούς. Μόνο που εκεί έχει ένα προβληματάκι καθώς τον έχουν πάρει από φόβο τότε που τους έτρεχε στα δικαστήρια απ’ όπου αθωώθηκαν τελικά.
Μ.Ξ.


Υπάρχει τρόπος….
Σήμερα – αύριο τελειώνουν οι εργασίες αποκατάστασης στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις καταστροφές που έγιναν από την αποκόλληση βράχου στις τελευταίες πλημμύρες. Η αντιπεριφέρεια έβαλε εργολάβο και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.
Έτσι για να καταλάβουμε πάντα υπάρχει ο τρόπος ότι μόνο όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει….
Μ.Ξ.


Viral οι χελιδονοφωλιές της Ξάνθης
xelidonofoliesViral στα social media έχει γίνει το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 35 δευτερολέπτων που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube ο γνωστός Ξανθιώτης Τάσος Τεφρωνίδης που κάθε τόσο μας εκπλήσσει ευχάριστα με τη συλλογή φωτογραφιών αλλά και με τις παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα. Αυτή τη φορά μας δείχνει ένα αμμόλοφο σε κάποιο σημείο του νομού μας που είναι …κεντημένος από χελιδονοφωλιές. Ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα που όπως ο ίδιος σχολιάζει παραπέμπει “θυμίζει εικόνες από την μακρινή Καππαδοκία”. Όπως έμαθα αρνείται όμως να αποκαλύψει που βρίσκονται οι χελιδονοφωλιές – και καλά κάνει – για να τις προστατεύσει από τους αδιάκριτους.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…