Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

Γίγαντες γιαχνί με ελιές και κάππαρη

0
gigantes-elies


500 γρ. γίγαντες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. τοματάκια κονκασέ ή 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες, ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι

½ κούπα κάππαρη

Αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε τους γίγαντες τουλάχιστον για 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι. Ξεπλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα περίπου. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσεκτικά γιατί η κάππαρη είναι συνήθως αλμυρή. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • kalamarakia gemista

    Καλαμαράκια γεμιστά

    6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…
  • Κρεμμυδόπιτα με τυρί

    Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.) Κομμένα φέτες κρεμμύδια: 4 μεγάλα (600 γρ.) Χοντροτριμμένο τυρ…
  • Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

    -800 γρ. Τυρί κρέμα -100 γρ. Ζάχαρη άχνη -200 γρ. Σταφίδες -450 γρ. Φύλλο Κανταΐφι (1 πακέ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια γεμιστά

6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια 1 κούπα ρύζι καρολίνα: 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (…